Borgarna försämrar trots urstark ekonomi

Förra året gick Örebro kommun plus med nästan 300 miljoner. I år pekar första prognosen på ett överskott på mer än 130 miljoner. Även kommande år ser det väldigt bra ut.

Förutsättningarna är bättre än vad jag tidigare varit med om.

Under valet pratade jag en hel del om att kommunen nu äntligen hade gott om resurser och att jag önskade att vi verkligen skulle få möjlighet att göra de satsningar som vi ville. Men istället för stora satsningar blev det kraftiga försämringar i verksamheterna.

Borgarna tar bort hemtjänstpatruller och den omtyckta matsalen för de äldre på Sofiagården, man pressar in fler barn på varje avdelning inom barnomsorgen och snålar in på servetter och parkskötsel, dessutom tar man bort viktig verksamhet för funktionshindrade. Detta sker samtidigt som ekonomin är urstark.

Det finns en stor skillnad i synsättet på offentligt finansierad verksamheten mellan höger och vänster. En skillnad som nu är väldigt tydlig i Örebro.

Borgarna gör inte försämringar i verksamheterna för att de måste – utan för att de vill. De pratar inte på nämnderna om vad man vill utveckla och göra bättre – utan undrar vad det är man ”måste” göra.

Jag och andra socialdemokrater menar att kommunen är till för att möta människors behov – och att vi kan göra saker bättre tillsammans än var och en för sig. Kommunen ska använder sina resurser så klokt som möjligt. Vi vill bland annat göra barnomsorgen bättre, göra livet lättare för de äldre och öka livskvaliteten för de som bor i kommunen.

Vad tycker du att våra gemensamma resurser ska användas till?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s