Boende i Oxhagen utvecklar idéer för framtiden

Är nyss hemkommen från ett öppet möte i Oxhagen som (s) bjudit in till. Mötet handlade om västers utveckling och tog sitt avstamp i diskussionen om skolnedläggningarna. Om väster inte ska utarmas ytterligare på barnfamiljer och på skolor, så behövs en långsiktig satsning och utveckling av områdena.

Vi har redan tidigare knackat dörr i området och ställt en del frågor till de boende. För ett par veckor sedan bjöd Jonas Karlsson och Lena Baastad in till ett möte för att fortsätta samtalen om det som kom fram under dörrknackningarna. Kvällens träff var en fortsättning på det mötet, och denna gång var förutom Jonas Karlsson även Carina Dahl med.

De som deltog i kväll kom med många både konkreta och visionära synpunkter om vad som skulle kunna göras för att öka attraktiviteten och kvaliteten för de som bor i Oxhagen.

Bland annat ritades det på kartor och diskuterades hur och var ny bebyggelse skulle kunna planeras. Någon tog även initiativet att rita in en ny skola mellan Oxhagen och Karlslund och strök de gamla. Det drogs streck i kanten på skogen och diskuterades livligt hur mycket av skogen som skulle kunna ge vika för nya bostäder.

Det framfördes en del missnöjda synpunkter om hur Öbo skötte sina uppgifter och man hade kunnat sammanställa en hel lista på saker som skulle behöva åtgärdas.

Det kom också förslag om att den nya familjecentralen som planeras vid centrum, istället borde förläggas till skolan. På så vis skulle man kunna få pluseffekter och fler föräldrar i och omkring skolan.

Det är väldigt givande att vara ute och träffa folk på det här sättet och diskutera politik och konkreta idéer. Vi får med oss mängder av uppslag och lär oss samtidigt mycket av varandra. Men framför allt är det sådana här möten som måste vara en av byggstenarna i demokratin. Människor som tänker tillsammans och sätter ord på nya tankar.

Som socialdemokrater har vi ett extra ansvar att föra kreativa och politiska samtal i områden där många aldrig annars försöker påverka det politiska systemet och där de boende ofta inte har så stort inflytande över viktiga utvecklingsfrågor. Vi har på allvar bestämt oss för att bättre finnas på plats i de områdena och verkligen föra samtalen öga mot öga.

Jag vet ännu inte vad som konkret faller ut av de möten som varit, eller de som kommer att bli. Men jag ser med spänning fram emot det fortsatta arbetet.

Den här vårens olika möten och dörrknackningar på väster har gett mig mycket energi och en ännu starkare övertygelse om att det går att vända utvecklingen på väster och att det måste göras. Det är bara att bestämma sig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s