Mobil miljöstation och pengar till samverkan mellan skolor – budget 2008

På tisdagens kommunstyrelsesammanträde presenterade (s) och (v) vår gemensamma budget för 2008.

Vi har valt att lyfta fram fem stora utmaningar och under varje område skrivit vad vi tycker borde göras nästa år och även avsatt resurser för varje punkt.

Bland annat vill vi passa på att göra stora miljöinvesteringar nu när kommunens ekonomi är god. Det handlar bland annat om fortsatt satsning på biogas (när vårt hushållsavfall blir drivmedel i våra fordon) och på att minska elförbrukningen i alla kommunens hus.

Det handlar om att anställa mer personal inom förskolan och att bygga fler förskolor. Det för att inte barngrupperna ska bli för stora och för att barn ska kunna få plats i en förskola i närheten av hemmet.

Det handlar om att erbjuda organiserad läxhjälp till alla elever som behöver, och att avsätta särskilda pengar för att få fler skolor att samverka med varandra istället för att konkurrera.

Det handlar om att rusta upp skolor och lekplatser och om stora satsningar på att utveckla väster.

Det handlar om både litet och stort och det går att läsa hela förslaget här.

Där kan man läsa mer om satsningar på fler och tryggare boenden för de äldre, om investeringar till att göra staden mer  tillgänglig för funktionshindrade, om utvecklade grönområden och om söndagsöppna miljöstationer. Man kan till och med läsa om mobila miljöstationer för de som inte själva har bil att ta sig till de som redan finns.

Den nya majoriteten spar undan en jäkla massa pengar i centrala potter istället för att utveckla kvaliteten för barn och äldre. Jag förstår inte varför borgarna vill spara på de gamla och små nu, när ekonomin är bättre än någonsin. Och jag förstår inte varför man gör samma dumma prioriteringar nästa år igen.

Det är i alla fall inte många medborgare som ringer mig och säger att kommunens verksamhet för barn och gamla är alldeles för bra, och att kommunen nog borde göra det lite sämre.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s