Försämringar och systemskifte – sex månader efter maktskifte

På söndag är det sex månader sedan högern tog över makten i Örebro kommun. Med anledning av det har vi sammanställt en rapport.

Rapporten ger en översiktlig bild av de försämringar som genomförs för medborgarna trots en bättre kommunal ekonomi än någonsin. Den visar också på det systemskifte som man sätter i sjön bit för bit.

Demokratin bygger på att människor väljer vilka politiker som ska styra en kommun och att de som fått en majoritet försöker förverkliga den politik som de blivit valda att föra.

I det här fallet har jag kritik mot den nya kommunledningen i två stora avseenden: dels tycker jag annorlunda i en rad frågor och försöker motiver varför och dels är jag kritisk för att de mörkar vad det är för politik de genomför.

Istället för att utåt säga att man tycker att det är bra att kommunal verksamhet säljs ut till stora vinstdrivande företag och att man vill avveckla kommunen – så gömmer högerkoalitionen sig bakom besparingar som inte är ekonomiskt motiverade.

I rapporten radar vi upp ett antal konkreta exempel på försämringar som man genomför och beslut som tas som i praktiken innebär en stor kursändring av kommunens verksamhet – och det sker utan att man är beredd att diskutera det öppet.

Rapporten går att läsa i sin helhet här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s