Högern vill segregera mera – attraktiva hyresrätter åt de rika

Att förändra regelverket kring allmännyttan på det drastiska sätt som en statlig utredning föreslår riskerar att få allvarliga konsekvenser, både för samhället i stort och för enskilda människor.

Förslaget går ut på att de kommunala bostadsbolagen inte får ha självkostnadsprincipen längre. Privatägarnas organisation tror att förslaget skulle innebära hyreshöjningar på runt 35%, eftersom allmännyttans hyror inte längre kan utgöra norm för privatvärdarna.

Om förslagen skulle bli verklighet skulle dessutom hela allmännyttan egentligen spela ut sin roll och standarden på boendet skulle allvarligt försämras för de som inte har några ekonomiska marginaler.

Jag vet att en del tror att vi överdriver – men när man ser de förslag som bit för bit presenteras och lägger i hop dessa så är det ett tydligt mönster av en slaktad välfärd som presenteras.

Det går inte över en natt, utan det blir lite försämringar här och lite där. Ganska snart har de skapat ett samhälle där de som har det svårt blir många fler och samtidigt är allt mer utsatta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s