(s) och (fp) stoppar religiösa friskolor?

Nu har även folkpartiets Jan Björklund reagerat på att Plymouthbröderna får tillstånd att driva skola och föreslår stopp för religiösa friskolor.

Jag har bland annat skrivit om Plymouthbrödernas skola här.

Det är ett välkommet förslag som även socialdemokraterna går fram med under hösten. Även om jag tycker det är märkligt att inte (s) orkade driva igenom stopp för religiösa och politiska friskolor under egen regering.

Annonser

3 responses to “(s) och (fp) stoppar religiösa friskolor?

  1. Jag har tagit upp det för tredje gången med TT idag att de mi9ssbrukar sin monopolsituation när de vägrar ta med nyheten. PåSVT kände de en journalist från TT, som brukar skryta med att han är en ”gatekeeper”, dvs att han som journalist kan avgöra vad som ska komma ut i Sveriges tidningar eller inte.

    Men nu i eftermiddag ska riksdagens utbildningsutskotts ordförande för Centerpartiet intervjuas av Aktuellt om även hennes förslag att stoppa religiösa sekter i skolan. Så TT kommer inte att lyckas hålla nyheten borta från debatt. Se pressmeddelandet från Sofia Larsen som kom runt kl. 14 idag: http://www.newsdesk.se/view/pressrelease/161005

  2. Då borde ju nästan riksdagsmajoriteten vara klar. =)

  3. Efter Aktuellts inslag kl. 21 ikväll och Politikerbloggen som enda nyhetsmedia att gå ut med Sofia Larsens och Centerns pressmeddelande i frågan, så är det dödstyst. Varför? Jo, TT vägrar ta med denna nyhet och även gårdagens där Björklund också kräver hårdare lagstiftning. Debatten kommer att dö ut, för det står inte i några tidningar eftersom TT inte vill förse dem med Björklunds eller Larsens utspel. Deskchefen och några till på TT är överens om att detta inte är någon nyhet säger de. Dags att Konkurrensverket ytterligare en gång granskar TTs monopol, och denna gång inte utifrån politisk snedvridning utan i sättet de kan skada politisk debatt. Tidningar behövs för demokratin, men om inte tidningar får viktiga nyheter från TT, så måste ju demokratin skadas, eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s