Senfärdig kommunledning skapar problem för Bandysäsongen

I december antar kommunfullmäktige normalt en budget för vilka investeringar som ska göras under det kommande året. Så skedde inte för investeringsbudget 2007.

Istället sköt kommunledningen upp investeringsbudgeten från december 2006 till april 2007.

Det fanns flera områden där vi socialdemokrater oroades lite extra över att förseningarna skulle få problematiska konsekvenser.

En sådan investering var kylanläggningen på Vinterstadion. Vi menade att förseningen skulle kunna innebära att det inte fanns någon is på plats när bandysäsongen började i november.

Vi ställde ett antal frågor om det både i nämnder och i kommunfullmäktige. Kommunledningen avfärdade våra farhågor med att det bara handlade om ”formsaker” och att handläggningen inte skulle försena projekten.

Idagens NA kan vi dock läsa att installationen av nya kylsystemet riskerar att försenas till december. Bandysäsongen börjar med hemmapremiär i november.

En del menar att oppositionen bara är gnälliga när vi pekar på möjliga konsekvenser av kommunledningens bristande förmåga att fatta viktiga beslut.

Det finns fler investeringar som vi undrat över om de blir försenade och vilka konsekvenser det får. Byggandet av nya förskolor till exempel. Men det där med investeringar låter ju så tråkigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s