Landstinget förlorar en klok centerpartist

Centerns Lars Berge-Kleber slutar som landstingsråd.

Det hör visserligen till sakens natur att människor med lång politisk erfarenhet lämnar plats för andra. Det hör väl dessutom till att det skapar viss oro när människor med lång erfarenhet och många upparbetade nätverk, lämnar en organsiation.

Men det spelar ingen roll att det är fullt normalt – jag funderar trots allt lite över vad som kommer hända i landstinget efter att Lars Berge-Kleber försvinner.

Dels undrar jag om landstingets många år av gott samarbete mellan socialdemokraterna och centern kommer att fortsätta. På många håll i landet är centern det mest nyliberala partiet av alla, och jag vet helt enkelt inte åt vilket håll länets centerpartister kommer att gå när Lars Berge-Kleber lämnat över till sin efterträdare.

Dels är det en egen liten oro. Det har varit skönt att ha Lars Berge-Kleber att luta sig mot i beredningen för Tillväxt och Bildning. Jag har stort förtroende för hans kunskap och synpunkter och nu kommer det att finnas lite längre bort.

Inte minst bland landstingets internationella kontakter har han haft en viktig position. Det kommer att ta ett tag innan någon fyller hans skor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s