Frankrikes president Sarkozy inför massdeportering av invandrare

President Sarkozy ger franska polisen i uppdrag att avvisa 25 000 illegala invandrare i år.

Ännu snabbare än vad någon trodde följs Frankrikes valresultat av absurd flyktingpolitik. De landshövdingar som inte avvisar tillräckligt många invandrare blir uppläxade av regeringen.

När slutar invandrare att ses som människor – och vad händer då?

Jag trodde att vi i Europa hade varit med om en sådan här utveckling en gång för mycket. Jag är allvarligt oroad över vad som händer steg för steg.

Och även om vi inte pratar om människor som ska brännas i ugnar, så handlar det om avhumanisering och massdeportering med grova övertramp som följd.

[Uppdaterad: Här är ytterligare ett europeiskt exempel på hur invandrare avhumaniseras.]

Annonser

12 responses to “Frankrikes president Sarkozy inför massdeportering av invandrare

 1. Jaha… Så relativiseras förintelsen igen.

  Fundera en stund över vems ärenden du går, när du jämför helt legal avvisning av illegala invandrare med de brott nationalsocialisterna gjorde sig skyldiga till. Är du säker på att du vill förringa förintelsen på det sättet?

  Om svaret är ja, borde du hitta ett nytt, brunare parti. Om svaret är nej, är du en högst medioker tänkare och därmed helt representativ för ditt nuvarande.

 2. Det är inte alls tal om massdeportering det handlar om dömda brotslingar ohc individuella prövningar för alla utvisade !

  Men lite tur får vi se samma politik genomföras här efter 2010..

  Visst kan vi ge människor en chans till ett bättre liv här i sverige men då måste de ju självklart vara laglydiga.

  Det säger sig ju självt det borde knappt vara moraliskt försvarbart att satsa resurser på kriminella invandrare när man i stället kunde hjälpt så många fler om de bara var villiga att följa våra lagar och regler.

  Hur mycket mer resurser tar en kriminell invandrare egentligen i anspråk jämfört med en laglydig? 5ggr? 10ggr? och då utan att beakta kostanden i mänskligt lidande hos alla brottsoffer.

 3. Illegala invandrare vistas olovligen i det land de befinner sig. Det är alltså de som bryter mot lagen. Om det är inhumant att se till att lagen upprätthålls, ja då undrar jag vad du tycker är humant.

 4. Måste nog hålla med ”Faster Sven”. Den politik som förs just nu skall inte och kan inte jämföras med händelser som skedde under kriget. Dock så skulle jag nog jämföra händelserna (en del nya lagar, lagförslag och vissa händelser) med vad som föregick båda 1:a och 2:a kriget. Jag hoppas bara att vi inte är på väg mot det 3:e, även om vi är på den vinnande sidan.

  Eriande, du antyder med din fråga att även att en laglydig invandrare skulle ta samhällsresurser i anspråk, du har fel här. Alla laglydig invånare (oberoende av etninsk tillbehörighet) BIDRAR till samhället på flera möjliga vis.

  Det ÄR INTE moraliskt försvarbart att vissa skall vara kriminella men brottslingar finns tyvärr i alla läger. I vilken utsträckning en person blir kriminell beror mycket på personen i fråga men även samhällsklimatet. Jag önskar att samhällsklimatet var trevligare men tyvärr verkar samhället ha blivit hårdare de senaste 15-20 åren. Nu kommer endel säkert att tolka det som att det är fel på invandrare men det är inte det jag menar. Jag tror inte 10% av EUs befolkning (invandrarna) med minimal samhällsinflytande kan ändra EUs utveckling. Det är inom oss själva som vi måste hitta orsakerna på samma sett som andra regioner måste se på sig själva för att lösa sina problem. Det sista påståendet (tex att irakierna måste lösa sina egna problem) kan vi dagligen läsa om i tidningarna men hur ofta ser du artiklar med innehållet att vi måste se om i eget hus. Sarkozy och andra verkar i det här sammanhanget vara populister som tyvärr hellre skyller på andra än ser sina egna problem. Dessa problem som de delar med EU länder är strukturella och ekonomiska, inte etniska eller kriminella.

  Även jag är för deportering av vissa kriminella efter individuell prövning i domstol (som du skriver) men då kan det aldrig vara som i det Franska fallet med ett givet antal personer.

  Sen måste personen som utvisas ha en liten historisk koppling till Sverige. Personer som är födda i Sverige och/eller har barn här bör under inga omständigheter utvisas. Nu vet jag att sådana saker har skett i flera EU länder, tex Danmark, Tyskland OCH Sverige.

 5. Den som läser min text ser att jag inte pratar om ”förintelse”, utan om en syn på invandraren som jag tycker är mycket obehaglig. Och jag är rädd för den utveckling som nu sker i Europa steg för steg.

  Vad som är en legal eller illegal invandrare beslutas på politisk nivå och jag är orolig för en utveckling där det blir svårare att uppfylla kriterier för legal invandring.

  Jag menar också att kommentaren från polisen i artikel jag länkar till visar på oron över konsekvenser som egentligen bara kan ske då ”invandrare” blir en grupp och egentligen avhumaniserats.

  Deportering betyder avhysa – och att sätta mål på 25 000 inom några månader tycker jag lever upp till kriteriet ”mass”.

  Jag är dessutom av den åsikten att vi i Sverige borde ha en mer generös invandringspolitik.

 6. Du slingrar dig som en mask, men du sitter på kroken och kommer inte undan.

  När skriver att ”Europa … varit med om en sådan här utveckling en gång för mycket” och sedan påstår att du inte ”pratar om förintelse”, har du målat in dig i ett hörn. Om det inte är nazisternas brott du åsyftar; vad är det då?

  Stå för det du skriver, människa!

 7. När jag skriver om en utveckling vi sett förr menar jag i första hand alla dessa judar som försökte fly undan nazismen och som inte blev insläppta i andra länder, en del skickades tillbaks till förföljelse och död – även Sverige avvisade då människor i behov av skydd.

  Jag tror att med avhumanisering och den utveckling vi ser nu, så kommer det bli färre människor från övriga världen som släpps in i Europa.

  Även av människor som flyr från förtryck, svält eller våld.

  Det är en utveckling som jag tycker är mycket obehaglig och som jag tror hänger ihop med att man inte ser invandrare osm individer och människor, utan som grupp.

  Jag tycker även att det är illa om människor som vill flytta från fattigdom, miljöförstöring eller oroligheter inte får välja vart i världen de vill bo.

 8. Pingback: Socialdemokrater, rasism och förändring « (s)andberg

 9. Avhumanisering?!

  Det pågår en(!) avhumanisering värd namnet i Europa just nu, och det är den avhumanisering av kvinnan, som följer med islamiseringen.

  Fundera över om det blir lättare eller svårare för män att misshandla och våldta kvinnor, när religionen till och med förbjuder dem att skaka hand med dem?

  DET är en mycket konkret och verkligt förekommande avhumanisering, men ras övertrumfar kön, verkar det. Vilken avhumanisering var det du ville du tala om?

 10. Jag pratar gärna jämställdhetsfrågor och föreställningar om kön. Samhället ska alltid kämpa mot orättvisor mellan kvinnor och män, flickor och pojkar oavsett om det är kristna, muslimska eller bara allmänt patriarkala synpunkter som står i vägen för att kvinnor att få lika mycket makt, frihet och inflytande som män. Kampen mot förtryck av kvinnan har knappast kristendomen gått i bräschen för. Det är inte så länge sedan kvinnor med kunskap brändes på bål och där kvinnor får stå som syndabock över att de bli våldtagna av män eftersom de har för lite kläder på sig.

  Jag är överhuvudtaget mycket kritisk till när religion vill påverka samhället och det oavsett vad man kallar sin gud.

  Men du får gärna hjälpa till på barrikaderna att slåss mot de strukturer och föreställningar som binder människors livsval och förväntingar efter vilket kön man föds i.

  Kämpa för män som tar fullt föräldraansvar och slåss för att ta halva vaknatten och att städa hos gamla föräldrar och se till att barnens matsäck till skolutflykten handlas och packas.

  Jag upplever inte att största motståndet mot lika rätt och möjligheter finns i områden med stor invandring, snarare är det på glesbygd bland lågutbildade vita män som det största motståndet för kvinnors frigörelse tycks finnas.

 11. Ursäkta sent svar…

  Du menar alltså, på fullt allvar, att motståndet mot kvinnors frigörelse är större bland ”lågutbildade, vita män” i vår glesbygd än bland invandrare från patriarkala kulturer (främst i Mellanöstern och Nordafrika).

  Jag sitter och stirrar tomt ut i luften och har litet svårt att andas.

  Om det är så illa ställt med probleminsikten i samhället, är allt hopp ute. Njut av din frihet så länge den varar. Kanske är du så gammal, att du slipper se den ryckas undan fullständigt.

  Själv tänker jag på mina döttrar. Du är faktiskt deras fiende och, därmed, min. Jag hoppas ändå att ditt uppvaknande – när det kommer – inte blir av det smärtsamma slaget.

 12. håller helt med dig faster sven.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s