Jämställdhetsdagis borde vara en självklarhet!

Här är en skön artikel  från Svenska dagbladet med två ungdomar som var bland de första att gå på ”jämställdhetsdagiset” Tittmyran.

Killen i artikeln heter Niklas, och han har svårt att förstå att det kan vara så mycket snack om jämställdhet i förskolan år 2007.

”– Om inte jämställdhetsdagis är en självklarhet när jag får barn så kommer jag faktiskt att bli förbannad. I sådana fall har vi ju snackat i minst 20 år utan att det har hänt något, säger han.”

Det märkliga är ju om det finns förskolor som inte jobbar med jämställdhet.

Lite svårt att förstå dessa föräldrar som är oroliga för att deras söner ska bli homosexuella om de leker med dockor.

Jag tror inte att det är så lätt att fostra sexualitet – men jag tycker inte heller att det är ett problem om människor gillar andra av samma kön.

Åt andra sidan är det ju inte så länge sedan som de kvinnor som krävde rätt att rösta gjordes till mycket stort åtlöje och beskylldes för att vilja vara män.

Annonser

4 responses to “Jämställdhetsdagis borde vara en självklarhet!

  1. Gud så idiotiskt med jämställdhetsdagis. Ungefär lika smart som att sätta sin unge i ett religiöst dagis, eller ett dagis där endast en politiskt åsikt får finnas till. Men så var du ju sosse också….

  2. Jämställdhet betyder att tjejerna och killarna ska ha lika bra möjligheter och förväntningar som inte är könsbundna. Det handlar om alla människors lika värde, inte direkt om en religion…

  3. Varför bara bry sig om kön? Vi ska väl lära våra barn att alla människor är jämlika oavsätt kön, hudfärg, religion eller politiska åsikter?

  4. Det är vi vuxna begränsar våra barn i dess utveckling. Det är ju vi som bestämmer att kvinnor skall ha mindre i lön och att män ska vara matcho och om det ska se ut så i framtiden. Att arbeta mot jämställdhet i förskolan innebär att tillägga istället för att begränsa. Alla borde försöka att vara jämställd i sitt bemötande med andra människor (framför allt barn) i en vecka och se att det inte är lätt. Att vi som vuxna i STOR utsträckning inte är tänker jämställt även om vi vill tro det om oss själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s