Äntligen politisk debatt med öppna kort?

Jag inser att det finns helt vanliga reko människor som tycker att det är bra att regeringen gör det svårare för de som är sjuka eller arbetslösa.

Det finns en hel del människor som tjänar hyfsat och som jobbar hårt och som inte vill betala för att andra, som inte sliter lika hårt, ska kunna betala mobilräkningen eller fotbollskorna till barnen eller den där tandläkarräkningen.

Att en del som läser SvD:s ledarkrönika tycker att ”äntligen är det någon som säger vad jag tycker”.

Men själv är jag sosse och jag har jäkligt svårt att förstå varför människor som har hyfsat gott om pengar inte vill underlätta för dem som har det sämre.

Samtidigt är det bra om den politiska debatten äntligen kan få handla om en av de saker som åsikterna skiljer sig stort i – nämligen vad som är ett drägligt liv och vem som ska betala för att säkerställa det.

Själv tycker jag att skattesystemet är outstanding för att betala för en offentlig finansierad och gemensam välfärd, vars verksamhet och åtagande styrs via politiken och demokratiska val.

Det vore konstigt om politiska maktskiften inte satte avtryck i den gemensamma välfärden.

Innan valet så ville moderaterna framstå som sossar – fast lite nyare. Nu är det tydligt för de flesta att så inte är fallet – och nu äntligen kan den politiska debatten ske med öppna kort.

Det kommer fortfarande finnas de som tycker att moderaterna gör rätt saker – och de kommer fortsätta att rösta på moderaterna. Men det kommer finnas en hel del som röstade på moderaterna och som inte tycker att de gör rätt saker, och de väljer ett annat parti att lägga sin röst på nästa gång.

Det är långt kvar till nästa val, men förhoppningsvis kommer alternativen vara betydligt tydligare för väljarna då.

Annonser

3 responses to “Äntligen politisk debatt med öppna kort?

 1. Du tycker att skattesystemet är outstanding. Visste du att försäkringskassan betalade ut 400 miljarder under 2006. Det är ca 100.000 kr i skatt för var och en av de 4 miljoner som arbetar. Outstanding var ordet. Det gör oss till det sjukaste folket på planeten. Upplever du oss så?

  Vem i sa att människor som har hyfsat gott om pengar inte vill hjälpa till? Det enda vi begär är att det finns nån rim och reson i den hjälpen.

 2. Betänk att vi har en åldrande befolkning, betänk att vi har ett eftersatt väg- och tågnät, betänk att vi har bristande resurser inom rättsväsendet, betänk att människor kan tvingas stå åratal i kö för att få en operation o.s.v.

  Då är det inte rätt att vuxna människor som kan jobba ska gå hemma med 80 % ersättning i all evinnerlighet, DET är riktig orättvisa.

 3. Men själv är jag sosse och jag har jäkligt svårt att förstå varför människor som har hyfsat gott om pengar inte vill underlätta för dem som har det sämre.

  För att oftast så är det ganska så mycket mygel bakom dom som har det sämre !
  och är man A-lagare så vill inte jag hjälpa dom mer än en gång ! samma med knarkare ! en gång ska vi hjälpa dom sedan får det räcka, dom är ändå vuxna individer som gör sina egna val här i livet..

  Det vore konstigt om politiska maktskiften inte satte avtryck i den gemensamma välfärden.

  Innan valet så ville moderaterna framstå som sossar – fast lite nyare. Nu är det tydligt för de flesta att så inte är fallet – och nu äntligen kan den politiska debatten ske med öppna kort.

  Det har den aldrig gjort för dom flesta heltidspolitiker är kålsupare mer eller mindre !

  Det är långt kvar till nästa val, men förhoppningsvis kommer alternativen vara betydligt tydligare för väljarna då.

  Gärna det ! och med folk som har jobbat i den privata sektorn med småbarn, skola, villa, bil och lån som ska klaras av , och som lever här och nu ! för det är ändå dom som försörjer hela Sverige !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s