Socialdemokratisk skoldebatt

Just nu pågår en intensiv skoldebatt inom socialdemokratin. Bland annat har vi kunnat läsa inlägg från socialdemokratiska politiker som debatterar mot och med varandra i DN.

Det är en debatt som borde ha varit lika intensivt tidigare, men som fick extra fart i och med valresultatet och analysen kring det.

I gårdagens DN var det ett antal kommunala skolpolitiker som dels svarade Morgan Johanssons tidigare inlägg och dels beskrev vad tyckte var viktigt för en framåtsyftande skolpolitik.

Örebros många sossar har varit mycket aktiva i att både analysera och beskriva vad man tycker är bra, mindre bra och väldigt viktigt när det gäller partiets fortsatta skolpolitik. Dessa synpunkter har delgetts partiets centrala skolrådslagsgrupp.

En av de frågor som många efterfrågat är en debatt om vad skolan är till för och vad vi har för kunskapssyn. Skolan engagerar och måste inbjuda många att delta i samtalen om skolans framtid. Hela skoldebatten är mycket viktig och får inte hastas igenom.

Därför antog sossarna i Örebro via sitt ”repskap” en skrivelse till rådslagsgruppen där man ber om mer tid för analys och debatt innan politiken formuleras.

I Örebro pågår ett lokalt skolrådslag. Under hösten kommer det bland annat arrangeras ett antal öppna temamöten med kunskapspåfyllning som olika forskare/doktorander inom pedagogik kommer att leda. Temamöten kommer att fortsätta även under nästa år.

Parallellt med temamötena samlas skolintresserade medlemmar, medborgare, sympatisörer och företrädare för att tillsammans formulera ett antal viktiga framtidsutmaningar samt förslag på förändringar i skolan.

Debatten fortsätter utan att Björklund sätter dagordningen, men det är förbaskat synd att den inte kunde komma igång på allvar innan folkpartiets ordning- och sorteringsskola blev så tongivande i skoldebatten. 

Annonser

One response to “Socialdemokratisk skoldebatt

  1. SKOLDEBATTENS FAKTAGRUND
    I och med Kinseyrapporten (samt PISA- och TIMSS-undersökningarna) finns nu de fakta som behövs för att skissera egenskaperna hos framtidens skola. Se “Sture Erikssons Hemsida”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s