Får höga politiker strula runt på krogen?

Det råder tydligen debatt om att den moderata statssekreteraren Ulrika Schenström kysstes med en journalist på krogen så att en kvällstidning publicerade bilder på det.

Sist ut i moraliserandet är kristdemokraten Göran Hägglund, men även socialdemokraten Håkan Juholt har tyckt till i frågan.

Det är klart att regeringen har rätt att fundera på om hon läcker för mycket information till en specifik journalist i och med den lite mer intima relationen – men chefen Reinfeldt har tydligen inget att invända.

Men det blir ju helt absurdt om det är kyssandet i sig som skapar rubrikerna. Vilket jag faktiskt misstänker är fallet.

Det finns fortfarande många som har synpunkter kring människors kärleksliv (särskilt kvinnors mer tillfälliga sådana).

Själv har jag svårt att förstå moraliserandet. Vad två vuxna människor gör av fri vilja borde inte vara var människas sak att tycka till om. Och inte förstår jag på vilket sätt kyssande är tecken på bristande integritet eller bristande förtroende.

[Uppdatering: Med tanke på utvecklingen i frågan så behöver jag nog uppdatera mig lite. Uppmärksamheten började med kyssandet och ifall det var lämligt eller inte. Nu har det istället kommit att handla om krisberedskap, berusningsgrad och Reinfeldts bristande ledarförmåga. Jag förstår den kritik som nu är aktuell och det uttalande Reinfeldt gjorde här om dagen om att han satt ihop den mest kompetenta regeringen någonsin känns ganska malplace. När historien nystades upp och först fick uppmärksamhet var dock kyssandet och dess lämplighet centralt.]

Annonser

2 responses to “Får höga politiker strula runt på krogen?

  1. Klart att politiker får strula runt på krogen. Men lika självklart är det att en berusad statssekreterare tillsammans med en politisk reporter blir nyheter. Och eftersom statssekreteraren är statsministerns närmaste medarbetare så blir ju nyheten ännu större.
    Jag tror att det var kombination av kyssen, det berusade tillståndet och det faktum att denna statssekreterare är kvinna som ledde till publicering.

  2. Om folk kysser varandra må väl vara deras problem men det som faktiskt är allvarliga problem är att en journalist med uppgift att granska den moderate statsministern och hans regering umgås så nära med statsministerns statssekreterare och att denne statssekreterare kanske faktiskt är krisansvarig när hon är ute och är berusad på krogen (jag vet ju inte om beskrivningarna om hennes berusningsgrad stämmer men jämfört med Freivalds och Danielsson så…). Så kyssen är inte mitt problem, men nymoralismen gör allt som är naket eller har med sex att göra till stora frågor. Sån är medialogiken…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s