Finns det så få laglydiga moderater?

Finns det en kultur inom moderaterna som innebär att man tycker det är ok att bryta svenska lagar? Frågan känns berättigad att ställa.

Schenström ersätts med Nicola Clase som har anlitat svart arbetskraft. 

Man borde ju tycka att Reinfeldt helst skulle undvika ytterligare en skandal med fuskande moderater och hellre välja någon annan medarbetare. Kan det helt enkelt vara så att det är så svårt att hitta laglydiga moderater att det är därför Reinfeldt får problem?

I riksdagen igår frågade Örebros riksdagsledamot Eva-Lena Jansson Reinfeldt om han tycker det är viktigt att ministrar följer skattelagar stiftade av riksdagen. Svaret var något svävande och kommer troligtvis fortsätta i en interpellationsdebatt.

Jag kan inte låta bli att spekulera om det finns en förklaring till varför ledandemoderater tror att alla medborgare fuskar med välfärdssystemet och därför måste försämra välfärdssystemen för de som är allvarligt sjuka eller arbetslösa.

Vad är det man brukar säga: som man känner sig själv känner man andra.

Annonser

3 responses to “Finns det så få laglydiga moderater?

 1. Vilken planet kommer du ifrån? Har du inte hört talas om din partiledares fusk tidigare? Och du tor på fullt allvar att om man började gräva i alla f d sosseministrar och tjänstmäns förflutna så skulle man hitta idel snövita, moraliskt oantastliga praktexemplar?

  Nej du, om fusk och svartjobb vore en moderat företeelse, skulle vi ha haft moderatledda regeringar sedan urminnes tider.

  Förresten, varför kritiserar du inte de som faktiskt säljer svartjobb, ofta fackanslutna hantverkare?

 2. Jag kritiserar även de som säljer svartjobb, men i just det här inlägget handlade det mer om Reinfeldts besvär att få ihop medarbetare som uppfyller kraven för politiskt förtroende.

  Jag blundar inte för att det finns socialdemokrater som fuskat och det finns ju bevisligen ett antal ministrar av annan politisk kulör som tidigare fått avgå.

  Oavsett parti så granskas ministrarna hårt och man kan alltid diskutera vad som är rimliga krav på politiker. Vilket jag ofta dessutom gjort.

  Men med tanke på alla historier som varit på kort tid så gissar jag att Reinfeldt ändå försökt vaska fram medarbetare som inte nyligen gjort lagöverträdelser. Det gick tydligen inget vidare…

 3. Jag antar att ni stod högst upp på barikaden och skrek när Mat(s) Lind(s)tröm skickade osanna hatmail om och till Fredrik Reinfeldt?

  Ni demonstrerade väl länge på plattan väl när Ola Ra(s)k tog ut dubbla löner och försökte dra av kostnader utan kvitton? Eller ni kanske missade det eftersom ni ni liksom hans fru var medbjudna på hans resor till Argentina, Chile mm på arbetarförbundets bekostnad.

  Och när folk går på porrklubb med (s)tatens pengar måste väl ändå måttet vara rågat? Fast Rosengren hade ännu mer fel än Baylan för det är faktiskt Sverige som är den den sista sovjetstaten…inte norge.

  I sann jämställdhetsanda så krävde ni säkert Göran Perssons avgång när han fällde nedlåtande kommentarer om kvinnliga opponenters vikt.

  Ni åkte säker allihopa till Gävle och Blå Grottan för att visa missnöjet att (S)ven Jansson representerade för 80.000kr (där större delen gått till prostitiuerade).

  Men vill man verkligen äta gott och få dubbel ersättning så kan (S)igvard Marjasin berätta hur…

  Men ni var väl säkert upptagna med att köpa ma(s)sagestavar och toblerone till kräft(s)kivan så att Daniels(s)on glömde tsunamin .

  Fast det gör inget… man kan ju alltid få ett ambassadörsjobb i Brasilien (Ola Rask kan fixa resan) som Margareta Winberg fick när hon blev jobbig för göran persson.

  Ni krävde säker att alla politiker ska få grundläggande matematik på schemat när man räknade antalet medlemmar i (S)SU eller när Bo(s)se fixade svarta löner och trollade bort reklamskatten på en viss fotbollsklubb samtidigt som han klagar på polisens effiktivitet.

  Hur många av er stod och blockerade Leila Freivalds från att komma in i sin nyombildade bostadsrätt trots hennes försvar och engagemang i att bevara allmännyttan.

  Nu orkar jag inte ta upp fler exempel (och det finns många till…) Det jag egenligen vill säga är att människor är människor och denna hetsjakt på folk gör att nästan ingen kommer kunna bli politiker!

  Kasta sten…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s