Kommunalrådet Rasmus Persson finns nu på Youtube

Någon har redan lagt ut sekvensen med bibelciterande kommunalrådet Rasmus Persson på You Tube.

Det jag tycker är märkligast med hela tilltaget är att han måste ha förberett sig innan frågan ska upp på kommunfullmäktige och sonika letat fram tre olika bibelcitat som fördömer homosexuella.

Man kan ju undra varför han där emellan inte kommer på att inlägget inte är så klockrent i praktiken som det måste ha framstått i hans huvud.

Att han dessutom totalt slår ifrån sig den kritik som finns mot att kommunen samarbetar med Frälsningsarmén och inte ens svarar på frågan gör inte saken bättre.

Här finns Frälsningsarméns etiska dokument  och som diskussionen handlar om.

Själv tycker jag att de etiska riktlinjerna är mycket märkliga och förändrar min bild av hela Frälsningsarmén – till det sämre. De rör sig i tassemarker som knappt ens Livets Ord bekänner sig till.

Det finns andra vanliga medborgare som reagerat på Frälsningsarméns etiska riktlinjer, här är ett exempel.

Men kommunledningen tycker inte att kritiken är värd att ens fundera på. De menar dessutom att Murad Artin som skrivit interpellationen ska skämmas. Jag som trodde att kommunaldemokratin innebar att man fick ställa frågor utan att skämmas.

Annonser

3 responses to “Kommunalrådet Rasmus Persson finns nu på Youtube

  1. Får man fråga vad förklaringen till Herr Rasmus Perssons bibelläsning är?

  2. Bakgrunden var att vänsterpartiets kommunalråd Murad Artin i en interpellation i kommunfullmäktige ställde en fråga om lämpligheten i att kommunen skriver långsiktiga samarbetsavtal med en organisation som Frälsningsarmén utifrån den värdegrund som organsiationen bekänner sig till. Jag tror att Rasmus med bibelcitaten ville beskriva att hela kristendomen bygger på samma värdegrund och att vi i så fall inte kan samarbeta med några kristna organisaitoner och antagligen inte med några muslimska heller. Men utspelet var väldigt märkligt och det var nog ingen i kommunfullmäktiges församling som riktigt förstod hur han fick ihop det och vad syftet med högläsningen var. Det var flera ledamöter som lämnade lokalen för att de upplevde det obehagligt och inte förstod syftet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s