Örebro kan bättre

I dagens Na försöker moderaternas Högström-Westerling släta över den kritik som framförs om att kommunledningen stoppar viktiga utvecklingsprojekt och inte får så mycket gjort. Hennes svar på kritiken är det är sossarnas fel och att vi inte kommer med egna förslag.

Man kan ju undra när högerkoalitionen i kommuen ska förstå att det är dom som leder kommunen och är ansvariga för vad som görs – och vad som inte görs.

Idag presenterar vi årsrapporten ”Örebro kan bättre – det första året under högerkoalitionen”. (Hela rapporten går att läsa här.)

Rapporten är en 18 sidor lång genomgång av löftena vi gav Örebroarna inför valet 2006, vad vi hade gjort i frågorna och vad högerkoalitionen gjort. Dessutom bifogas en lista med ett urval av motioner och förslag som vi under året lagt för ett bättre Örebro.

Skulle en liknande lista göras över borgarnas valfrågor och vad som hänt under detta år skulle den bli pinsamt kort. Istället för att göra kommunen bättre lägger de om och om igen foten på bromsen och stöter sig med både företagare och Örebros stora ambassadörer.

(De gjorde faktiskt ett försök att beskriva vad de åstadkommit för inte så länge sedan. Men det fick ingen större uppmärksamhet. Det kan ha att göra med att den mest omfattande informationen som presenterades på det vikta A5 arket var listan med namnen på kommunalrådskansliets personal.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s