Regeringen och visionerna

Tro det eller ej, men ibland ÄR det jobbigt även för oppositionen när majoriteten gör självmål på självmål.

Gång på gång överskuggas sakpolitiken av klantigheter, både i regeringen och i kommunledningen i Örebro. Uselt ledarskap stjäl helt enkelt fokus från andra viktiga frågor som att Sveriges politik kraftigt förändras.

Kritik mot klantigheter framstår lätt som politiskt tjafsande och riskerar att ytterligare minska människors förtroende för politiken. Men politik ÄR till syvende och sist en fråga om ledning och ledarskap. 

Att utveckla och omsätta visioner, riktning och idéer i konkret handling är svårt, och som politiker måste man klara av att både utveckla visonerna och genomföra idéerna. Jag menar att det haltar lite här och där i regeringskansliets korridorer.

Kanske är så att regeringen sluter upp bakom en bloggkamrats kollegas filosoferande:

”Visioner är som en storstädning av lägenheten. Det vore bra om det gjordes, men det går att vänta ett tag.”

5 responses to “Regeringen och visionerna

  1. Jag skrattar när du säger att Odenbergs tillsättning är ett självmål av regeringen. Det är inte bra och jag gillar inte att de gör så men det verkar som ni sossar väldigt lätt har glömt bort alla era tvivelaktiga kompisutnämningar som präglade eran regeringstid.

    //Mackan

  2. Måhända en mer djuplodande analys av hur detta utseende av Odenberg står i bjärt kontrast till hur S gjort i 10 år, exempel på exempel borde kunna radas upp på hur man föregått med ett gott exempel som aliansen inte i sina tillsättningar inte lyckats följa.

  3. Jag säger inte att (s) tillsättningar var ett under av föredöme, men det var alliansen som innan valet gjorde ett mycket stort nummer av att allt omkring tillsättningar skulle bli annorlunda. Nu kan man ju inte riktigt säga att regeringen Reinfeldt visat prov på den öppna tillsättningen som han pratade om, och dessutom försökt ge sken av att denna tillsättning präglats av. DET är ett självmål.

  4. Jag tycker det är elakt att definiera vår relation som ”bloggkamrater” när vi för fasen jobbar ihop! Bloggen har fått en för står del av ditt liv!!!

    🙂

  5. Det var inte meningen att såra ditt ego och det vore ju besvärligt med en kylig stämning på jobbet så jag redigerar givetvis min text med en gång. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s