Svenskarna betalar gärna skatt till god välfärd

SKL (Sveriges kommuner och landsting) har beställt en opinionsundersökning av Synnovate.

Deltagarna ställdes bland annat inför scenariot att den egna kommunen, eller det egna landstinget, skulle göra ett mycket bra ekonomiskt resultat kommande år:

– Vill man då helst få sänkt skatt, eller ökad kvalitet i olika verksamheter?

Nio av tio svarade att man hellre vill ha en bättre skola, sjukvård eller äldreomsorg jämfört med att betala mindre i skatt.

På en annan fråga svarade 66% att de ”absolut” kunde tänka sig att betala högre skatt för en bättre sjukvård och 19% svarade ”ja, kanske”.

Det är intressant att undersökningen görs av SKL när det är en borgerlig majoritet i församlingen. På något mäkligt vis får undersökningen därför extra trovärdighet.

Samtidigt är resultatet viktigt för fortsatta diskussioner om den offentligt finaniserade verksamheten och nedrustningen av densamma.

Vi socialdemorkater måste slåss för en skattefinansierad verksamhet av världsklass – endast så kan vi stå emot privata försäkringslösningar och se till att alla får del av viktiga verksamheter på lika villkor.

Annonser

One response to “Svenskarna betalar gärna skatt till god välfärd

  1. Skrattade rått åt den skrämselhicka som måste ha infunnit sig på det moderata partihögkvarteret när dom läste undersökningen.

    Jag håller med fullständigt i det du säger i din blogg men vill lägga till att vi måste som socialdemokrater nogsamt se till att skattepengarna verkligen går till bättre välfärd och inte ner i några vinstsugna profitörers djupa giriga fickor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s