Anders Lago trovärdig röst för en utvecklad flyktingpolitik

Södertäljes Anders Lago är en hjälte. 

Genom att först besöka den amerikanska kongressen och prata om situtionen för Irkaflyktingar och sedan genom sitt öppna brev till statsmininster Reinfeldt har han lyckats med det svåra men ändå så viktiga:

Anders Lago har på ett övertygande sätt lyft diskussionen om flyktingpolitiken från en svart-vit idealiserande eller demoniserande bild av flyktingpolitiken, till att prata om verkliga människor och problem som finns idag – och samtidigt få det att handla om en solidarisk utvecklingsfråga.

Jag är så jäkla imponerad!

Dessutom är jag stolt och glad över att det är en av mina partikamrater som lyckats föra upp frågan på agendan.

Annonser

6 responses to “Anders Lago trovärdig röst för en utvecklad flyktingpolitik

 1. En sosse som börjar prata verklighet när det gäller flyktingarna. Mycket imponerande.

 2. Anders Lago ar en idiot. Det gar ju inte ens att kora buss i Sodertalje langre. Och hans besok in Amerikanska kongressen har verkligen fatt overdriven betydelse. Det ar dags att vakna nu. Sossar, suck!

 3. Det är ju ett jättebra initiativ att ha en konferens i Sverige om Iraks uppbyggnad! För det är ditåt vi ska sträva. Nämligen att Irakierna ska återvända hem!!! Många av de mest välbeställda, som betalade sig hit, vill stanna tills barnen fått en utbildning.(gratis) Helst att deras föräldrar kom hit ockspå och fick oförtjänt pension som de sedan kan ta med sig eller om de dör så har de fått pengarna som är ”gött att finne”…

 4. Ni socialdemokrater har ju alltid talat om hur bra invandringen är för Sverige. Om det hade varit så så hade Södertälje jublat nu. Varför gör de inte det? Södertälje går på knäna. Kriminaliteten som drabbar ungdomar är skyhög och bara en bråkdel anmäls. Vi har sett kravaller och våldtäkter. Här är ert framtida Sverige om ni vill sprida ut detta över hela landet. Nej tack. Jag föreslår istället att alla ni sossar flyttar till Södertälje och lever i den lyckliga mångkultur ni alltid förespråkat.

 5. Har fått nog av mångkulturen. Av att hela tiden behöva vara rädd för våld och rån. Av att inte kunna känna något hopp för landets framtid. Vad som behövs är ett invandringsstopp och sedan återvandring hem för många av dom som är här. Annars flyttar jag till nåt grannland med mindre korkade politiker.

 6. När upp till tio personer behöver trängas ihop i en lägenhet i Sverige för att de vill ge sina barn ett liv utan handgranater och missiler genom fönstren i huset i Irak så tycker jag att det är ett problem.

  När folk som bor i ett av världens rikaste länder och som samtidigt bor i ett land med mycket obebodd mark och rent vatten tycker att det är besvärligt att ge människor på flykt en fristad tycker jag att det också är ett problem.

  Men även de rikaste kommunerna i landet (typ Täby) borde kunna skaka fram några lägenheter så att de som flytt från oroliga länder för att de vill överleva och skapa en bättre framtid inte ska behöva trängas ihop som sillar i ett fåtal kommuner i landet.

  Det är inte värdigt!

  Dessutom tycker jag att det är ett problem när människor inte bemötts och behandlas som individer utan klumpas ihop och förutsätts vara på ett visst sätt – ofta något negativt bara för att de kommer någon annan stans ifrån – rasism även kallat.

  För drygt hundra år sedan sökte sig var femte svensk från Sverige – inte för att folk dog i grannhusen av missiler, utan för att Sverige var ett av Europas fattigaste länder och människor ville skapa sig en bättre och mer spännande framtid. Fortfarande finns svenskkolonier i USA med ättlingar till dåtidens utvandrare som firar midsommar och har svenska namn. Vad hade hänt med dessa svenskar om de inte fått chansen i ett annat land?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s