Tung dag med svensk Orwell-lag och terrorfobi

[Uppdaterad] En tung dag. Men trots fotbollsbesvikelsen är det nog FRA-lagen som väger tyngst. Jag är rätt skrämd över vad svesnka politiker är beredd att göra i terrorbekämpningens namn.

Sveriges riksdag har alltså idag antagit en omstridd lag som är världens mest extrema när det gäller avlyssning av människor utan misstanke om brott. Vi har gått förbi USA i terrorfobi. Vem trodde det?

En fobi är en extrem rädsla med undvikande beteende som följd, som inte står i proportion till den fara som det fruktade föremålet eller situationen utgör.

Detta sker samtidigt som Sveriges statsminister är i Innsbruck för att kolla på fotbollsmatchen och ler in i TV kamerorna. Det ilar obehagligt på ryggen.

Jag är glad över att socialdemokraterna i Örebro har Eva-Lena Jansson, en riksdagsledamot som inte ger avkall på sin integritet så som vissa andra riksdagsledamöter på högerkanten gjort. Tack vare Eva-Lena och Björn Sundins initiativ går det nu dessutom att vara med och ta ställning: anslut er till sossar mot storebror.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s