Reinfeldt fegar och media låter honom hållas!

För vilken gång i ordningen vet jag inte – men nu har Fredrik Reinfeldt ännu en gång vägrat att möta Mona Sahlin i direktdebatt. Dett trots sina löften i somras.

Ikväll skulle egentligen Reinfeldt och Sahlin ha mötts i SVT Agenda. Men Reinfeld vägrar att komma till studion samtidigt som Mona. Då viker sig SVT och låter honom komma själv.

Det är inte första gången liknande saker händer. Statsmininstern har vid upprepade tillfällen undvikit direkt möte med oppositionens främsta företrädare.

Jag tycker att det är allvarligt, och än mer oroväckande är det att media går med på Reinfeldts krav. Det rimliga vore ju att ge Mona Sahlin tid i media utan Reinfeldt om han nu inte vill ställa upp – då skulle vi ganska snart se att han tvingades möta henne.

Vi har dessutom sett liknande tendenser i lokalpolitiken i Örebro. Werme vill inte komma till Radio Örebro om han inte får eget utrymme.

Det är inte ok att bete sig på det sättet när man är politisk företrädare. En demokrati kräver att man är beredd att möta politisk opposition och låta medborgarna få möjlighet att göra egna ställningstaganden.

Annonser

3 responses to “Reinfeldt fegar och media låter honom hållas!

  1. Det får väl anses rimligt att Sahlin åtminstone har en S-politik värd namnet att presentera om en debatt ska bli trovärdig. Att höra Sahlin fara ut i one-liners om Alliansens politik har vi upplevt till leda.

  2. Jag håller med om att Reinfeldt kanske borde ta en debatt, men antagligen anser han att högerblocket tjänar på att inte göra det.

  3. Pingback: Vilka krav ska politiker få ställa på media och komma undan med? « (s)andberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s