Föreningslivet gör små underverk varje dag

Idag var jag som ansvarig politiker på en dialogträff med de sociala stödorgansiationer som sökt föreningsbidrag från landstinget inför nästa år.

Med på träffen var representanter från ett tiotal föreningar, tex från Röda Korset, Verdandi, Kvinnohuset i Örebro, RFSL, Länkarna och SIMON.

På träffen fick föreningarna möjlighet att berätta lite mer om sina verksamheter och vad landstingets stöd ger.

Några små exempel på verksamhet som görs inom ramen för just de här föreningarna är: boendeskydd åt misshandlade kvinnor och stöd åt barn som bevittnat våld, verksamhet med anhörigstödjare runt om i länet, lägerverksamhet för familjer med missbruksproblematik, besök på häkte, stöd åt godemän och övervakare, träffar med SFI grupper för att prata om alkohol och droger, arbete med att föra samman flyktingfamiljer från hela världen, utbildningar i mänskliga rättigheter, stöd för anhöriga till självmordsoffer, första hjälpen-utbildningar, bemötandeutbildningar och så otroligt mycket mer så att jag skulle kunna fylla flera A4 sidor med bara en uppräkning av vad som görs.

Tänk hur mycket sämre det skulle vara om inte människor faktiskt ägnade sig åt sådant här vid sidan av vad landstinget själv klarar av. Dessutom ger de i många fall en röst åt de människor som sällan hörs.

Och på just den här träffen var det ju bara ett tiotal föreningar med. Under hösten kommer jag att vara med på liknande träffar, med alla slags verksamheter som landstinget ger föreningsbidrag eller liknande åt.

Då får jag ännu fler exempel på små underverk som föreningsaktiva gör varje dag.

JAG är i alla fall stolt över att vi alla som bor i Örbero län är med och underlättar dessa viktga arbeten något med en liten del av våra skattepengar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s