Fri etablering kommer att skjuta allmän och offentligt finansierad sjukvård i sank

Nu tvingar regeringen landstingen att genomföra fri läkaretablering och fritt vårdval.

Samtidigt som sjukvården kan åstadkomma så mycket mer, rädda fler liv och minska plågor hos en åldrande befolkning. Samtidigt som läkemedlen blir bättre och dyrare. Samtidigt som offentliga medel till sjukvården kommer tvingas prioriteras mer för att de som behöver vård bäst ska få den.

Samtidigt genomför regeringen en reform som driver upp kostnaderna för sjukvården rejält. En reform som är slarvigt genomarbetat och som kritiseras av många. Bland annat idag av några läkare på DN debatt.

Jag har skrivit om min oro flera gånger. Den fria etableringen kommer att på sikt innebära att vi inte klarar av kostnaderna för sjukvården med skattemedel.

Det kommer att på sikt tvinga fram privata försäkringslösningar, där de friska har råd med sjukvård men de svårt sjuka får problem att betala sina högre försökringsavgifter – eller kanske inte ens får teckna de bättre sjukvårdsförsäkringarna.

Annonser

2 responses to “Fri etablering kommer att skjuta allmän och offentligt finansierad sjukvård i sank

  1. Ja, Sverige styrs idag av den där Reinfeldt … som ibland tar hjälp av sin man Fredrik förstås.

  2. Vad kunde man vänta sig….de är ju borgare…Men ditt parti behöver ge ännu mer om borgarna ska besegras nästa val. Mona saknar just nu det där lilla extra som jag tror krävs. Jag tror dock i övrigt att hon klarar sitt uppdrag bra med många års erfarenhet. tyvärr halshögg media henne med att blotta hennes privata skulder etc…du minns. Ja nåt skulle de väl göra annars hade ju en kvinna kommit till makten…:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s