Bättre förskolor eller ett dåligt vårdnadsbidrag

Socialdemokraterna och Vänsterpartiets reserverade sig idag i kommunstyrelsen angående beslutet att införa Vårdnadsbidrag.

De flesta småbarnsföräldrar efterfrågar fler förskoleavdelningar och mer förskolepersonal. De flesta familjers liv underlättas inte av att ett kommunalt vårdnadsbidrag införs.

Behovet av barnomsorg är stort och under de senaste åren har allt fler barn medfört att fler barn finns i kommunens förskolor. Inte minst på småbarnsavdelningarna har det blivit besvärligt. Därför borde barngrupperna bli mindre.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill minska barngrupperna i småbarngrupperna och de resurser som nu avsätts till ett kommunalt vårdnadsbidrag skulle kunna användas för att förbättra förskolan och klara de ökade behoven av förskoleplatser.

Tidigare har det funnits en bred enighet om vikten av minskade barngrupper i förskolan. Till och med Kristdemokraterna lovade örebroarna detta i valrörelsen 2006.

När den styrande majoriteten i Örebro kommun nu istället väljer att betala 3 000 kronor per månad till de som redan har råd att vara hemma är det därför ett svek mot både majoriteten av väljarna i Örebro och mot barnen i förskolan. Dessutom vet vi att vårdnadsbidraget bidrar till mindre jämställdhet och större bidragsberoende.

Annonser

One response to “Bättre förskolor eller ett dåligt vårdnadsbidrag

  1. Ja du (S)andberg. Att folk inte lärs sig att det finns en gemenskap är just en gemenskap och att kollektivt ansvar för gemenskapen inte är högre prioriterad än den är i Örebro är lika märklig varje gång det inträffar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s