Motionera i fullmäktige

Idag är det Regionfullmäktige och min motion om att i bred delaktighet arbeta fram ett länsövergripande kulturprogram ska behandlas.

Sedan motionen skrevs har arbetet med att ta fram en kulturstrategi börjat ta form och det är jag mycket glad över.

I Örebro län finns det sedan två år tillbaks två offentliga aktörer som hanterar kulturfrågor på länsnivå: landstinget och regionförbundet.

Att splittra kulturfrågorna på två olika aktörer har inte varit helt enkelt. Det har funnits otydligheten både gentemot länets kulturaktörer och inom våra egna organisationer och det här måste vi komma förbi.

Nyligen har regionförbundets utsedda rapportörer lämnat ifrån sig sina synpunkter om vad politiken skulle behöva formulera sig kring när det gäller länets kulturpolitik. Jag hoppas verkligen att vi nu kan ta ett steg vidare och skapa en situation som ger mer – inte mindre.

Idag ska jag lämna en ny motion också.

Den handlar om att regionförbundet i samarbete med länstrafiken, kulturlivet och våra regionala organ för marknadsföring och turism ser över möjligheterna att skapa ett ”turistkort” med busslinjer och sevärdheter/ kulturaktiviteter utmärkta i Örebro län.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s