Snuttifiering och moderata idiotförslag

Blir förbannad över Na:s snuttifierade artikel om moderate riksdagsledamöten som ska leva på studiemedel en vecka.

Som att det vore en vecka som är problemet. Prova att leva på det i fyra år, ensamstående med barn. (Eller som i mitt fall 7 år och ensamförsörjare med barn.)

Prova att få ekonomin att gå ihop när det börjar närma sig jul och man vill göra något litet extra för barnen samtidigt som studielånet just i december är lägre. Prova att få det att gå ihop strax innan sommaren, då när andra går på semester medan studerande med barn måste gå på sommarjobbet.

Prova då att lägga moderata idiotförslag om att barnen inte ska få vara på dagis i mer än 40 tim i veckan och ha rätt till fem veckors semester, utan att ha förslag på någon annan finansiering. Eller att avfärda oro över att bostadsbidraget ska sänkas och hyrorna höjas som trygghetsnarkomani.

Fy fan säger jag!

Prova dessutom att, som den moderatledda regeringen har gjort, ta bort studier som ett skäl till överhoppningsbar tid i a-kassan och nu stå inför en jobbkris av stora mått och där människor som blir varslade inte kommer att våga gå in i välbehövliga studier eftersom de då inte behåller möjligheten att få a-kassa efter avslutade studier trots att de kanske jobbat i 20 år.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s