Det går att lindra jobbkrisen

De varsel som vi ser idag med bland annat SSAB och Örebros största privata arbetsgivare Atlas Copco är en direkt följd av internationell ekonomisk kris som kanske kan lindras genom en aktiv ekonomisk politik i USA.

Men även om inte staten och kommunen på egen hand kan vända utvecklingen och rädda jobben på Volvo, SSAB eller Atlas så kan politiska ledningen i både Örebro och i riket göra mer för att mildra jobbkrisen i det stora hela.

Om staten, regioner och kommuner runt om i världen och här hemma passar på att göra de investeringar som ändå behöver göras så kan en hel del jobb räddas samtidigt som samhället utvecklas.

Vi kan inte bara stå och se på och hoppas att någon annan ska lösa problemet. Vi måste agera även i Örebro kommun och i landet Sverige. Det finns mycket som vi faktiskt KAN göra.

  1. Att tidigarelägga investeringar som ändå måste göras. Energiomställning, infrastruktur, rusta miljonprogrammen, rusta skolor, bygg  järnvägar m.m. (Ökar även efterfrågan på produketer från företag som SSAB och Atlas)
  2. Satsa på kompetensutveckling. Rusta personalen med nödvändig utbildning istället för att varsla. Se till att unga yrkesarbetare får tillräcklig teoretisk kompetens för ett framtida yrkesliv. m.m.

Nu är det upp till bevis.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s