Att lyssna på relevant kritik före eller efter beslut?

Är det fler än jag som tycker att det känns aningen magstarkt:

Att Anders Borg säger att han inte trodde att så många skulle lämna a-kassan när avgiften höjdes trots att det var just de konsekvenserna som den samlade fackföreningsrörelsen och socialdemokraterna framförde i sin massiva kritik av höjningen.

Att Littorin ena stunden menar att den minskade arbetslösheten under högkonjunktur är ett resultat av borgerlig politik och sänkta skatter men att arbetslösheten ökar trots sänkta skatter under en lågkonjuntur är någon annans fel? Han skäller på bankerna men sitter i en regering som låter bli att göra vad den kan för att minska lågkonjunturens effekter.

Dessutom finns ett riktigt stort dilemma för regeringen att hantera i samband med alla varsel och att många skulle kunna tänka sig att studera. I samband med att regeringen ändrade reglerna för a-kassan så försvårade de ytterligare möjligheten att studera och behålla sin a-kasseperiod. Vilket innebär att en del av de som skulle kunna tänka sig att läsa vidare med studielån men inte vill göra en hel examen riskerar att bli av med sin a-kassa.

Vilken av de borgerliga hjärtefrågorna som mötts av massiv kritik är det som de moderata ministrarna nästa gång måste ge offentlig avbön för?

Kanske de dramatiskt ökade kostnaderna inom sjukvården som många inom både oppositionen och sjukvården varnat för när regeringen tvingade igenom  lagen om fri etableringsrätt?

Annonser

3 responses to “Att lyssna på relevant kritik före eller efter beslut?

  1. Sossarna kritiserar ju i princip allting regeringen gör så om de skulle lyssna så skulle vi fortfarande ha samma apkassa politik som innan valet.

  2. Rosenbad är deras lekstuga. Littorin svär offentligt och har en köpt examen, Anders Borg har aldrig varit arbetslös och fattar inte vad det innebär (han har vissa teorier), Reinfeldt lyssnar på musikaler och läser chicklitt.

    Det är sämsta sortens svenne-sossar som tror att de är Fint Folk. Det är just det nya arbetarpartiet – den dumma medelklassen. Vi i underklassen har ju faktiskt utbildat oss på vägen.

  3. Gunnel: Sossarna kritiserar regeringsbeslut antingen för att konsekvenserna av beslutet blir negativa för många människor eller för att de är dåligt genomarbetade – och det har ju tyvärr varit en hel del av sådan vara.

    Maria: Är lite skeptisk mot att man klumpar ihop folk som dumma eller fina men jag håller med om din kritik mot att de ansvänder rosenbad som lekstuga. Framför allt slås jag över att man inte verkar ha den minsta ödmjukhet inför makten och ser allt i svart eller vitt och har svårt att ta till sig nyanserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s