Oppositionens reviderade budget för jobb!

Den senaste veckan har jag och vänsterpartiets Malin jobbat hårt för att få till vår reviderade oppositionsbudget för 2009. Arbetet har inriktats på vad Örebro kommun kan göra för att möta jobbkrisen.

Budgeten innehållet bland annat tidigarelagda investeringar för närmare 300 miljoner och extra satsningar på jobb och kompetensutveckling.

  1. Att tillföra pengar för insatser mot jobbkrisen, totalt satsas 4,3 miljoner på yrkestrainee-satsning, validering, stöd för kompetensutveckling i företag, studier för unga, starta eget, extra sommarjobb och ”gröna komma-ut jobb”.
  2. Att tidigarelägga investeringar. ÖBO föreslås få i uppdrag att tidigarelägga investeringar på 180 miljoner i bland annat badrumsrenoveringar och stambyten. En stor upprustningen av Vintrosa skola påbörjas redan 2009 liksom en ombyggnad av Idrottshuset. Dessutom satsas 15 miljoner för att öka tillgängligheten i Örebro. 

Vi vill också få synpunkter vad kommunen mer borde göra när det gäller att möta jobbkrisen. Läs mer om vårt förslag och lämna synpunkter här.

_  _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Oppositionens reviderade budget för 2009 skulle vara klar att presenteras nu, 13.30 till presskonferensen.

Det är kul att jobba med budget – det är ju där man sätter ord och siffror på politikens innehåll. Förutom själva skrivandet så är det ju mycket underlag och siffror som ska tas fram, bearbetas, dubbelkollas och hålla isär. I like! Att vara ansvarig för att hålla ihop arbetet innebär också att man har koll på allt sedan – just som jag vill ha det…

Men vi hade bara en vecka på oss och inga tjänstemän till hjälp, men tsss, det var ju gott om tid, blev klar med det sista femton minuter innan 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s