Ännu en dag med Wermes öppna ledarskap

Här om dagen sitter sossarnas kommunstyrelsegrupp i Örebro och förbereder inför KS en timme senare. På bordet är det lagt ett ärende om att Örebro kommun vill säga upp konsortialavtalet med Länstrafiken.

Ingen handling, ingen beredning, ingen bakgrund – bara ett beslutsärende på bordet.

Gruppen blir ganska orolig över att kommunledningen ännu en gång vill driva igenom ett stort ärende utan någon som helst underlag eller beredning.

Med anledning av detta ringer sossarna direkt från mötet till Länstrafikens ordförande och undrar om han vet vad det handlar om och vilka konsekvenser det kan få. Han har inte (och ingen annan heller som är ansvarig för frågan) överhuvudtaget hört talas om att en av de största delägarna står beredda att inom en timme fatta ett sådant beslut.

Att få till ett avtal med tolv kommuner och ett landsting om hur kollektivtrafiken ska finansieras är inte alltid helt lätt. Att säga upp ett gällande avtal utan att någon av de andra avtalsägarna ens är informerade om det, är inte bara dumt utan fullkomligt respektlöst. (Dessutom kan det få rätt stora konsekvenser för de medborgare som reser kollektivt både inom Örebro och mellan Örebro och andra kommuner.)

På själva KS lyckas dock (s) gruppen få Werme att vänta med beslutet till ett extra KS i slutet av december för att tills dess få fram mer underlag och mer kunskap om vad det praktiskt skulle innebära att säga upp avtalet.

I Na idag har Werme mage att få det att låta som att det är resten av länets kommuner som inte tar med honom i diskussionerna. Det är märkligt att kommunstyrelseordförande i Sveriges sjunde största stad alltid tycker att hans absurda beslutsgångar är någon annans fel. Jag tycker dessutom att det är riktigt obehagligt.

I och med det här inlägget har jag antagligen avslöjat mer än vad jag borde, för när kritik når fram är risken att Werme slår bakut och att det blir ännu fler tokiga beslut. Men jag blir så jäkla förbannad och man ska inte behöva stryka en kommunstyrelseordförande medhårs av rädsla för barnsliga låsningar.

Annonser

One response to “Ännu en dag med Wermes öppna ledarskap

  1. Pingback: Den ofelbare « (s)andberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s