Wermes osunda utfall mot kritik

Staffan Werme förnekar sig inte, som vanligt slår han ifrån sig all slags kritik med alla medel han kan. I dagens Na går han så långt att han påstår att hyresgästföreningen och sossarna ljuger. I ett svar på en insändare skriver han:

Tack för att du ger mig möjlighet att rätta några av de osanningar som de båda broderorganisationerna hyresgästföreningen och socialdemokraterna nu sprider.

Han fastslår tvärsäkert att :

Det beslut som nu tagits – – –  inte kommer att innebära några höjda hyror för någon hyresgäst. Strandningen är mer ett exempel på när hyresgästföreningen driver partipolitik istället för att ta tillvara medlemmarnas intressen.

Jag har sagt det förr och säger det igen. Något är inte riktigt som det ska med kommunstyrelsordföranden i Sveriges sjunde största stad. Man behöver inte vara Einstein för att förstå att om bolaget ÖBO ska generera mer vinst till kommunen så kommer det att påverka hyresgästerna.

Höjda avkastigskrav på det kommunala bostadsbolaget ÖBO kan finansieras på tre sätt:

  1. Att höja hyrorna på mellan 7-9%. Vilket också skulle innebära höjda hyror för alla örebros 60 000 hyresgäster eftersom de privata fastighetsägarna då skulle höja i samma nivå.
  2. Att dra ner på underhållet med omkring 20%. Jag kan nog radda upp ett antal hyresgäster som direkt skulle tycka att det är ett problem, dels eftersom underhållet behövs och dels eftersom det skulle förvärra jobbkrisen.
  3. Att finansiera det höjda avkastningskravet genom försäljning av lägenheter. Om ÖBO ska dra in 34 miljoner på reavinst så är det en helvetes massa lägenheter som måste säljas.

Oavsett vilket sätt som avkastningen ska finansieras på så är det hyresgästföreningens medlemmar som drabbas. Liksom alla andra hyresgäster som inte är medlemmar i organisationen.

Faktum är att Staffan Werme vill nalla pengar av ÖBO:s hyresgäster för att finansiera kommunal verksamhet med dom.

Och istället för att ta till sig något av kritiken och människors upprördhet över beslut han fattar så höjer han rösten åt alla som förmedlar kritik som om han var någon slags medeltida fogde. Eller ännu hellre – så klumpar ihop alla kritiker som sossarnas hantlangare.

Han har agerat på samma osunda sätt i alla slags besvärliga ärenden, allt ifrån när han tog ett stadigt grepp om Ylva Wessmans arm i kommunfullmäktigesalen då hon kritiserade honom till när han slår ifrån sig kritik från handelskammarens vd genom att påstå att vd:n går sossarnas ärenden.

Det sättet att fungera kan förstås (om än inte accepteras) när det handlar om små barn i sandlådan men det kan varken förstås eller accepteras när det handlar om kommunstyrelseordförande i Sveriges sjunde största stad.

Annonser

One response to “Wermes osunda utfall mot kritik

  1. Pingback: Förkortad artikel i Na « (s)andberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s