Snorpapper och Henry VIII

Fasen vad tråkigt det är att vara sjuk. Har legat på soffan hela dagen helt ensam hemma. Det finns stunder sådant är skönt – idag har det bara varit tråkigt. Och jag mår verkligen skit.

Har sett en bra film i alla fall – Henry VIII. En 3 timmar lång miniserie för TV med riktigt bra skådisar. Helena Bonham Carter gör den colaste Anne Boleyn jag någonsin sett. Framför allt blir hon rätt mänsklig och inte riktigt så beräknande som hon brukar framställas i berättelserna.

Men Ray Winstones Henry går inte heller av för hackor. Han ÄR Henry och lyckas även få en gravt överviktig och åldrande kung att verka hyfsat attraktiv.

Förutom att det är välspelat så följer det dessutom historien ganska troget utan massa onödiga krusiduller – det är tillräckligt blodfullt ändå. Fast som vanligt får man mer följa Henrys kärleksliv och besvär med att få en arvinge och nästan inget om honom som regent. Jag saknar att den spännande utrikespolitiken omkring alltihop inte finns med i någon större utsträckning.

Fast egentligen borde man sätta sig framför någon av Elisabet-filmerna direkt efter och låta historien fortsätta med Blodiga Mary, Jungfrudrottningen och Maria Stuart. Snacka om girlpower och absurda religionskrig. Vem skulle ha yttersta makten i England – påven eller drottningen?

Annonser

3 responses to “Snorpapper och Henry VIII

  1. Åh, jag älskar också den där eran! Krya på dig, vännen. Du mår säkert lite bättre i morgon. Kram!

  2. Tack =) och i så fall ska du hyra filmen om du inte gjort det.

  3. Googlade filmen och kom hit. Här är en till som är förkyld, såg filmen och mådde faktiskt bättre… 😉 Riktigt bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s