Stor demonstration för att stoppa massakern i Gaza

Demontrationståget var ett av de längsta jag gått i och det var häftigt att se alla örebroare som trotsade kyla och blåst för att visa sitt stöd för människorna som nu lever under orimliga förhållanden i Gaza.

Höjdpunkten var Axel Gissléns tal. Hans beskrev Gaza, ett område mycket mindre än Örebro kommun där ungefär 1,5 miljon invånare bor. Hans satte ord på den situation som nu råder med bomberna som regnar ner över de hus och skolor som människor försöker finna skydd i. Hans tal satte sig djupt i hjärtat.

Och om det var oss bomberna regnade över? Även om det inte förändrar något just i den stunden så skulle det nog vara skönt att veta att människor runt om i världen inte är likgiltiga inför det som händer. Att människor, liksom de gjort vid andra tillfällen, gör vad de kan för att påverka opinionen genom att visa att de tar avstånd och kräver att Israel nu respekterar internationell rätt.

Samtidigt hör jag på radion att Israel ska öka sin militära insats i Gaza.

Annonser

5 responses to “Stor demonstration för att stoppa massakern i Gaza

 1. Socialdemokraterna med Mona Sahlin går i spetsen för de anti-semitiska strömningarna i samhället, är ni nöjda över utvecklingen? Skamligt och pinsamt om hon blir statsminister.

 2. Synd bara med att se så godtrogna idioter som ni. Jag undras vilka av alla de islamister ni tågade med idag som stöder er radikalfeminism och ateistiska socialism? Låt se – 0? DE förökar sig som kackerlackor, och får fri invandring av erat riksdagsmoderparti – sossarna. Ni däremot förökar er kasst, lesbiska och radikaler har få eller inga barn, och den vänstervridna innerstadsmedelklass ni tillhör förökare sig om än sämre…

  Ni är exakt det Lenin kallade för användbara idioter, den dagen muslimerna i Sverige utgör en omfattande del av befolkningen, gud bevare er då…

 3. Pingback: Största demonstrationen på många år: 12 000 i Stockholm « Roya - Intersektionalen

 4. Bojkotta israeliska produkter. Intel processor finns i alla datorer med windows. Skrota Windows-datorer, använd Macintosh

 5. Människor över hela världen protesterar mot Israel och dess regering för att de inte respekterar internationell rätt.

  För att de inte släpper in röda korset och journalister, för att de inte skonar sjukhus och skolor.

  För att skadade barn och civila som bor på ett mycket litet geografiskt område egentligen skulle kunna få hjälp med mat, vatten och läkemedel om det var några timmars eldupphör varje dag, men att Israel vägrar att följa de internationella överenskommelser som finns och ska gälla även under krig.

  De människor som protesterar runt om i världen är samma människor som skulle ha protesterat mot krigen i Vietnam, övergreppen i balkankrigen och mot antisemitism eller apartheid.

  Det handlar om att säga ifrån när övermaktsterror sker och när människor som slutar att ses som just människor och istället blir ett med en grupp, en religion eller ett land.

  Jag tycker att det är fantastiskt att höra om alla protester runt om i världen, i Bosnien, London, Paris – och även i Israel.

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=3561&a=872328

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s