600 dagar kvar till maktskifte!

Idag är det 600 dagar kvar till valet – nu börjar nedräkningen.

Det är frustrerande att stå vid sidan av och se på när en stor kommun missköts. Men det finns helt klart några saker som jag lärt mig genom att vara i opposition. En av dessa handlar om politikens långsamhet och formalia.

Jag har alltid varit otålig, haft svårt att lugnt acceptera att allt ska ta så lång tid och varit skeptisk till alla byråkratiska vändor, både internt inom partiet och i kommunpolitiken.

Nu inser jag vikten av att beslut får tröskas några vändor. Att de som berörs har möjlighet att både förstå vad som är på väg att hända och hinna med att reagera. Att de som beslutar blir uppvaktade från olika håll och tar sig tid att lyssna. Det handlar om grunden för en demokratisk styrning.

Det betyder inte att man ska tappa i kreativitet eller fart, eller låta goda idéer malas sönder i en självgående kvarn – men det betyder att jag genom att uppleva motsatsen fått en ökad insik i vikten om demokratisk formalia.

Annonser

5 responses to “600 dagar kvar till maktskifte!

 1. Jag blir rent ut sagt förbenad när jag ser Husmark, Lender i tv.
  De verkar helt oberörda över det som sker i f-kassan och de beslut som regering utfört under applåder.
  Skulle en vanlig männska missköta sig som dessa två skulle de få sparken direkt utan frågor dessutom skulle de skämmas utav klåen.

  Jag hoppas det blir omval, eller ska vi måsta vänta 600 dgr innan vi får bort denna giriga regim som endast har ond blick mot alla sjuka, arbetslösa, pensionärer.
  Hur kan vi i Sverige tillsatt en så ond regim där blickarna är hårda ( Reinfeldt, Littorin, ) finns inte det minsta empatitänkande hos dessa.

 2. Problemet är ju att det som händer med f-kassa och a-kassa faktiskt är en del i den politik som de borgerliga partierna blev valda till att föra.

  Att det är människor med familjer, hyror som ska betalas och mat som ska köpas verkar man ganska ointresserade av att fundera på.

  Jag skulle också önska att vi inte behövde vänta 600 dagar.

 3. Hörde Lender ( f-kassans generaldirektör.)ge en slags förklaring varför hon inte vill ränta skulle utbetalas på försenade pengar.

  hon sa : att det blir svårt och krångligt i.o.m man måste utreda vems felet är att pengarna utbetalats sent. Om det beror på den försäkrade eller om det beror på f-kassan.

  Urlöjlig förklaring. med den typen av uttal så går ju ingenting. sparka fänskapet.

  Utbetala ränta oavsett vems felet är, eller höj ersättningarna som ett bevis på att man vill sköta sitt uppdrag.
  att dessutom tillföra f-kassan en miljard extra är småsummor.

  Regeringen vill ju ha en miljard extar till sitt regeringskansli.
  vad är det för mygel.Då finns det pengar hur mycket som helst.
  Dessutom utbetalas varje månad 1,4 miljarder i jobbavdrag och det lär öka allteftersom.

  Så pengar finns. Men då det gäller pengar till fattigft folk har det aldrig funnits från en borgelig regim.

 4. Att balanera mellan tid för begrundande och sega är alltid svårt. Det är ju inte bara man själv som gör bedömningar utan ofta är det omvärlden som sätter etiketter på företeelser som politiska beslut osv.
  jag har en gång lyckats få kritiker att inse vad som händer med en liknelse. När man skall skaffa bil så funderar man på mycket. Prisklass, storlek, miljö leverenstid, behov nytt, begangnat, låna pengar, räntor och armorteringar osv. Samma typer av funderingar och avvägningar måste finnas i alla stora beslut eftersom man inte kan hosta fram alla infallsvinklar på 2 röda sekunder. Jag tror att man måste förklara varför vissa saker tar tid.

 5. Huvudveck: Exakt! =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s