Borgarna stjälper spännande energiutveckling

Jahapp, nu kommer borgarnas kärnkraftsutspel.

Det finns stora grupper som hejjar på den utvecklingen, bland annat tunga fackförbund som Metall. Det går att säga mycket om energiintensiv industri, jobben och framtiden. Och det är klart att kärnkraften kan tyckas vara den enkla lösningen på alla energiproblem.

Men det är ändå så att avfallet måste förvaras säkert över så långa tider att det inte ens är överskådligt. Och det är fortfarande så att brytningen av uran medför mycket stora hälsofaror och en näst intill absurd miljöpåverkan på både kort och lång sikt.

Med stort förändringstryck och ekonomiska insatser så skulle utvecklingen på energiområdet kunna ta en enorm fart, den möjligheten stjälper nu de borgerliga partiledarna genom att spela ut kärnkraftskortet.

Annonser

6 responses to “Borgarna stjälper spännande energiutveckling

 1. Mycket har hänt sen åttiotalet. Den fjärde generationens reaktorer är så pass effektiva att de kan drivas av vårt nuvarande kärnavfall..

  Dessutom har rysska forskare funnit ett radioaktivitets-absorberande mineral: http://www.russiatoday.com/news/news/13304

  Vi har inga ursäkter för att inte ha ett energiöverflöd!

 2. Pingback: Alliansen skapar historia « Kent Persson (m) blogg

 3. Pingback: Varför finns Centerpartiet nu igen? | Niklas.in

 4. Det som är viktigt är att vi har en bra elförsörjning för industri och övriga Sverige. Vi ska inte bli beroende av Ryssland som många andra länder i Europa är. Jag skulle också vilja se att vi klarade oss med vind- och vatten, men tyvärr ser inte verkligheten ut så idag.
  Vi kan inte låta våra barn och barnbarn leva med jättegamla kärnkraftverk vi måste tyvärr ha nya.
  Ledsen min älskade dotter, men om vi inte hittar en bra väg här kommer (s) splittras inför valet 2010 och det vore katastrof.
  Kram
  Mamma

 5. Vi har ju haft olika ingångar hela tiden i den frågan.

  Men vi kan inte heller binda fast oss i en energiförsörjning som leder till stora hälsoproblem för stora delar av världens befolkning.

  Vill man ha kärnkraft får man också vara beredd att ta skitet av det, och det står många företag och knackar på dörren som vill bryta uran i vårt län, och riskerna med grundvattensmitta och uranbrytning känns för mig allvarligare när det gäller riskerna för mina barn och dina barnbarn än vad energiförsörjningen gör.

 6. jag har demonsterat, jag har röstat nej och tycker nog att Tage Danielsson ord gäller än idag. ”Det som inte kunde hända i Harrisburg har hänt”, men det har ju inte hänt….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s