Edb en märklig arbetsgivare?

Dagens ämne är piratpartisten som inte får nytt uppdrag som konsult på Edb i Örebro. Han blir i praktiken ”sparkad” av Edb på grund av sina politiska åsikter.

Inom många brancher så blir det fler och fler konsulter som anställs via bemanningsföretag och som därför inte går under samma skydd på arbetsmarknaden som andra. Det här är ett sådant exempel.

Jag känner flera som jobbar eller har jobbat på Edb, och det har varit en del märkliga/snabba uppsägningar där förut. Jag undrar om ett företag som beter sig så som arbetsgivare och som samtidigt expanderar verkligen kommer att kunna hålla en hög nivå på sina tjänster.

De säger att de inte vill förknippas med piratpartiets åsikter – men jag undrar varför de vill bli omtalade som en dålig arbetsgivare med lågt i tak?

Annonser

3 responses to “Edb en märklig arbetsgivare?

  1. Det är anställningsformerna som är problemet här. Poolia säljer sina tjänster till EDB. EDB har därmed rättighet att uttrycka en person som icke önskvärd från det företag de köpt tjänsten av. Ingen kan påstå att det strider mot några anställningsavtal. Eftersom det köpANDE företaget sitter med alla rättigheter att göra precis vad de vill. Observera att personen är fortfarande anställd på Poolia. Där han lär få minuspoäng tack vare att deras kund inte var nöjd. Det är så här det moderna anställningssystemet ser ut. Företagen köper in kompetens istället för att anställa själva. De slipper arbetsgivaransvar och kan göra vad de vill.

  2. Haha, osmart av EDB. De inser tydligen inte vad dålig PR på nätet kan betyda. Finns flertal exempel där negativa artiklar på Internet har så stark kraft att det är det första som hittas av sökmotorerna. Jag har själv en sådan artikel om annat företag där jag tävlar om plats 1 när man söker på deras företagsnamn 😀 Så samtidigt som anställningsformer ändras i vårt samhälle ändras också möjligheterna för de anställda (eller konsumenter om det är fallet förstås) att göra sin röst hörd.

  3. […]När professor Roger Wallis erbjöds kompensation för hans vittnesmål i Pirate Bay rättegången tackade han nej, men passade på att fråga om blommor till sin fru. Rätten tog det som ett skämt, lyssnare och intresserade skickade blommor för tiotusentals kronor.

    Alla är förmodligen vid det här laget bekanta med historien om piratpartisten Jonas Berglings plötsliga avsked efter att han framträtt i den lokala pressen som politiskt aktiv. Vad sägs om att skicka citroner till EDB, hans arbetsgivare, i sann givmild anda. Min är redan postad…[…]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s