I väntan på Sverige

Fick tips av Alaa Idris om Maciej Zarembas artikelserie ”I väntan på Sverige” i DN. Fantastiskt! Allvar, pricken över i:et och skratt om vartannat. Så här långt är det fyra avsnitt.

Här i en intervju med Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson.

Och här om SFI när det är som sämst Svensk? Var god dröj.

Samtidigt som den här typen av artiklar kan göra en rätt missmodig över att vi inte kommit längre när det gäller bilden av svenskheten så blir jag samtidigt lite glad – för det kommer allt fler och fler artiklar, filmer, böcker och annat som visar att svenskheten redan är förändrad.

Att allt fler faktiskt ifrågasätter begreppen på ett avväpnande sätt. Det har hänt mycket och det har hänt ganska fort. Det finns påtagliga likheter med HBT-frågan. Det som förut var avvikande börjar bli ett naturligt inslag och lika mycket en del av min stad och min vardag som röda stugor och köer.

Annonser

One response to “I väntan på Sverige

  1. Varför är det egentligen för vits med att definiera svenskhet med en massa egenskaper. Förväntas man acceptera dåligheter bara för att de är ”svenska” och förkasta sådant som är bra bara för att de inte är svenska? Eller för att tala i liknelser. Måste jag gilla lappskojs och hata sushi för att vara svensk?

    friskytten.blogg.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s