Såpan om rådhuset och friidrottshallen

Sedan högerkoalitionen tog över i Örebro kommun för drygt två år sedan har frågan om en ny friidrottshall varit en ständig följetong med många märkliga turer och hoten om mångmiljonbelopp i viten.

Nu har majoriteten valt ett nytt ställe att bygga den på. Men innan den börjar byggas behövs en detaljplan för att belysa konsekvenserna av hallen, trafiken, universitetets behov och liknande. 

Det struntar majoriteten i. Man vill fatta beslut om att ge bygglov utan att först ta fram en detaljplan.

Om någon skulle överklaga beslutet av byggnation när det inte finns en antagen detaljplan finns det stor risk att kommunen visar sig ha gjort fel och det kan gå så långt att kommunen tvingas riva hallen.

Det kan inte vi acceptera. Det är ett vågspel med pengar, det är dålig stadsplanering och det är odemokratiskt. För att informera de boende om vad som håller på att ske utan att de får säga sitt, har Socialdemokraterna skickat ut 60 brev till de närmast berörda.

Vilket i sin tur har fått majoriteten att gå i taket. Och påstå att vi använder kommunen för att sprida politisk propaganda.

Jösses, vi skickar brev med en tydlig ros på och som betalas med våra egna partipengar i en kommunal fråga för att informera de närboende om planerna om friidrottshallen – något majoriteten borde ha gjort själva.

Istället för att bemöta kritiken om att de tar beslut över huvudet på folk, så skickar dom ut pressmeddelande med anklagelser mot oss socialdemokrater med kommunloggan på.

Kommunledningens pressmeddelandet är som ren humor. Synd att jag inte vet hur man gör för att lägga ut det som bild direkt i bloggen. Kanske lyckas klura ut det under dagen.

[REV] Ännu bättre, läs humorn här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s