Reves årsmöte i Marseille

Två dagar i Marseille på årsmötesförhandlingar med den internationella organisationen för social ekonomi (Reves) har resulterat i många blandade intryck.

fr-plena-jag

Det har varit intressanta diskussioner om det går att utveckla ett kvalitetssystem i hela europa för att säkerställa att utförare av tex vård och omsorg inte bara ska kunna konkurrera med lägsta pris, utan att man även ska vara tvungen att ta hänsyn till kvalitetsaspekter.

Det pågår en intensivt lobbyarbetet inom EU för att skapa en motvikt till lagar som styr upphandlingar och som nästan bara tar hänsyn till pris och därmed utesluter möjligheten för tex små personalkooperativ eller brukarföreningar att ta över ett vårdboende eller en behandlingsverksamhet. (Något vi ser exempel på här hemma också.)

fr-pratI Reves är regioner (eller kommuner) medlemmar i par med organsiationer som verkar inom området social ekonomi. Det kan vara allt ifrån det finska musikkooperativet för arbetslösa ungdomar till organsiationer som arrangerar semesterveckor för romska barn. Tillsammans med Örebro läns landsting är det L&sek som är medlemmar.

Mötet med människor från andra delar av Europa som jobbar med social mobilisering och verksamhet är alltid intressant och det är viktigt att Sverige finns med i de här sammanhangen.

fr-pirAtt sedan Marseille var en fantastiskt vacker stad med strålande väder gjorde inte vistelsen sämre. En stad värd att återkomma till, även om maten så här långt inte varit särskilt intressant.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s