Drinksossar både på puben och hemma hos – finns även i Örebro

I onsdagens Svenska dagbladet ondgör sig Per Gudmundsen över att det finns nätverk för kvinnor mellan 25-40 år som träffas på barer, dricker snygga drinkar tillsammans, nätverkar och som vill byta ut Reinfeldt&co mot en socialdemokratisk regering.

Även i Örebro har socialdemokratiska kvinnor tagit delar av det informella politiska samtalet ifrån kafferepet till en trevlig barmiljö med valfri vätska i glaset. Det är en kravfri afterwork som sker ungefär var 6 vecka och dit man kan ta med sig andra kvinnor för att umgås och diskutera politik. [Nästa träff är den 2 september kl 17.30 på Wobbler]

Att socialdemokraterna är ett parti som lockar många kvinnor påverkar formen för mötet. Att sitta skönt tillsammans och låta samtalen naturligt pendla mellan förslag på hur staden bättre kan utvecklas till frustration över mötet med skolan, känns för en del mer naturligt och kreativt än att träffas i lysrörsupplysta lokaler med strikta dagordningar.

Men det kan även vara hemma hos någon som i våra ”home-partys” där människor i lugn och ro kan diskutera någon angelägen fråga med en lokal socialdemokratisk politiker tillsammans med människor man känner.

Politik angår oss alla och det är i samtalet med andra människor som problem lyfts upp, idéer väcks och energi tar fart. Mötet för det politiska samtalet kan se väldigt olika ut och socialdemokraterna och andra partier måste snarare hitta fler vägar för att möta människor i samtal om politikens innehåll och utmaningar, inte låsa fast sig i former.

 

Annonser

One response to “Drinksossar både på puben och hemma hos – finns även i Örebro

  1. Pingback: Det är vi som är sex and the city-sossarna « Rebella – unga s-kvinnor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s