Herman Lindqvist: infödda Örebroare har en annan känsla än invandrare

Så nu har själva Herman Lindqvist gett sig in i debatten om Örebro 2010 och på kolumnistplats i Aftonbladet attackerar han vänsterpartiets Murad Artin och varnar för ett politiskt hatmöte.

Måste säga att hans artikel känns mycket märklig och undrar verkligen varför människor fortfarande idag vill särbehandla en institution som borde gått i graven för länge sedan.

Tror folk fortfarande att kungamakten är instiftad av Gud? Eller att de har en annan färg på blodet i sina ådror än gemene man?

Jag tycker om att fira, jag tycker det är trevligt när Örebro kan visas upp från alla möjliga håll och jag tycker att historiska händelser kan få ta plats.

Men jag tycker också att det är fullt rimligt att lokalpolitiker på allvar funderar över vad de kommunala skattemedlen ska användas till och  hur de ska prioriteras.

Att som Herman Lindqvist försöka förlöjliga Murad Artins kritik med att hänvisa till Murads armeniska bakgrund och att han kanske som invandrare inte förstår svensk historia så bra som infödda Örebroare – är riktigt obehagligt.

Att frågan om Bernadotte rör upp så mycket känslor och politiska övertramp är rätt intressant i sig. Att ett 200-års jubileum för en svensk kungaätt idag kan få aktiva politiker att ifrågasätta frågor om mötesfrihet och vill kringgå möjligheten till politiskt opinionsbildning.

Nej, något stinker. Och jag är hoppas att fler tar steget och går med i Republikanska föreningen.

Annonser

3 responses to “Herman Lindqvist: infödda Örebroare har en annan känsla än invandrare

  1. Det du inte skriver är att Herman Lindqvist bott 7 år i Sverige. Murad Artin har bott 25 år i Sverige.

  2. Klockrent!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s