Jobbkongressen är äntligen igång!

Är på socialdemokraternas jobbkongress. Nu stakas politiken ut för kommande mandatperiod. Många efterlängtade vänner och förväntan och energi som vibrerar i luften.

Invigningen börjar bra med bra inslag av ”worrying kind” av Maia Hirasawa, dans  med Bounce och monolog om mödrarna som byggde landet av Eva Fröling.

Mina gamla SSU-förbundskamrater Micke Damberg och Veronica Palm hälsar kongressen välkommen till Stockholm som ordförande för Stockholms arbetarkommun och socialdemokraterna i Stockholms län.

Mona Sahin får stående ovationer när hon kommer in – äntligen är kongressen på riktigt!

Mona håller ett bra politiskt ideologist tal – jobb åt alla och trygghet! Jämlikhet är frihetens förutsättning. Lika möjligheter att välja olika och fortfarande bli behandlad med respekt. Mycket av det som är viktiga i våra egna liv måste vi forma tillsammans med andra. SOLIDARITET!

Vad är priset för skattesänkningarna? Välfärden. De 10% rikaste är det som tjänar ekonomiskt på moderaernas politik, men inte ens dom tjänar i längden på ett samhälle där klyftorna ökar och människor sorteras.

Mona Sahlin håller ett starkt ideologiskt tal – jag blir stolt och glad!

Något som beörde djupt var parentationen där Mona Sahlin särskilt  nämnde vår förra partidistriktsordförande Sören Larsson som inte finns med oss längre.

Annonser

4 responses to “Jobbkongressen är äntligen igång!

  1. Jag tycker vi skall ha mer solidaritet, den fattas i samhället. Alla skall vara solidariska med alla inte bara några. Alla skall hjälpa och vårda alla, då mår vi bra.

  2. Arbeten kan aldrig kommenderas fram. Det är behovet som styr, och framförallt ekonomin. Det finns inga genvägar.

  3. Om jag tillhör den översta inkomstklassen för att jag tjänat på att moderaterna lättat på skattetrycket, då är Sverige i sanning ett fattigt land och borde få U-hjälp.

  4. Pingback: Socialdemokratin står där naken « Kent Persson (m) blogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s