Vi slåss för ökad integritet

 På söndag 1 november fattar Socialdemokraternas jobbkongress beslut om nya riktlinjer för ”Kultur i brytningstid”. I det kapitlet finns frågorna om den enskildes integritet, hur kulturskapare ska kunna få ersättning för det de gör och hur dessa frågor ska hanteras i framtiden. Socialdemokraterna i Örebro har under lång tid varit engagerade i frågor som rör exempelvis FRA och IPRED, särskilt i nätverket Sossar mot Storebror. Och med flera inlämnade motioner hoppas nu örebroarna på kongressen på en ny politik.

Under kongressen har jag tillsammans med andra aktivt arbetat för att skapa en politik för kultur och kreativitet som värnar enskilda människors integritet, säger Björn Sundin, ombud på Jobbkongressen.

Det är tydligt att FRA-lagen och IPRED har gått för långt och hotar den personliga integriteten. Jag hoppas på skrivningar i riktlinjerna där FRA-lagen rivs upp och där IPRED kompletteras. Jag hoppas också vi kan bli tydliga med att enskilda bolag inte ska få ha polisiära befogenheter, säger Björn Sundin.

Med några små förändringar skulle Jobbkongressen alltså tydligt kunna markera att Socialdemokratin står på “den lilla människans sida” både gentemot staten och storföretagen. Det vore välkommet, avslutar Björn Sundin.

Pressmeddelande 2009-10-31

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s