När verkligheten överträffar dikten – eller vem ska städa upp moderaternas skit?

Okej, lite humor mitt i eländet. I ett klipp från parlamentet i våras får Henrik Dorsin ett utbrott om att det bara är sossar som städar upp sin egen skit.

Med tanke på den aktuella debatten om Reinfeldts pressekreterares syn på ”Arbetslinjen” känns det väldigt aktuellt. 

Riksdagskandidaten Edvard Unsgaard (M), föräldraledig pressekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt fick bajs i trapphuset upptorkat av sitt städbolag som drivs av invandrare. ”Det är arbetslinjen det, att på en halvtimme en söndag få fram en duktig städerska som gör ett fantastiskt jobb”.

Humor och politik i ett.

Annonser

7 responses to “När verkligheten överträffar dikten – eller vem ska städa upp moderaternas skit?

  1. Ja, tänk om folk förstod allvaret i detta! Det är ju faktiskt precis så en del människor tycker att samhället ska se ut! Rösta rätt, rösta rött för ett solidariskt samhälle!

  2. Och vem ska torka upp bajs i ett ”solidariskt” samhälle då? På Maritha låter det som att ingen ska behöva göra sådant bara (s) får makten. Det blir ett skitigt (s)amhälle det…

  3. I ett solidariskt samhälle är det de som verkligen behöver hjälp med personliga saker, t.ex. ensamstående föräldrar som arbetar heltid, har låg lön, och som behöver mer tid till att umgås med sina barn som skulle kunna få subventionerad hjälp med t.ex. städning . Alltså inte de som har hög inkomst, för de kan betala vad det kostar. Solidaritet min gode man ( jag tror att Du är man) är att se till att de som har det bra delar med sig till de som har mindre, inte att utnyttja dessa människor på ett kränkande sätt.

  4. Allvaret i det lyckas Johan Sjölander fånga precis i det här inlägget:

    http://johansjolander.blogspot.com/2010/01/ett-forsok-att-saga-nagot-seriost-om-en.html

  5. Ja, ett bra inlägg som beskriver precis det som högeralliansen vill ha tillbaka. Åter igen tänk på detta vid valet i år. Kampen den går vidare, den har bara börjat…

  6. Avanti popolo alla riscossa, bandiera rossa trionferà!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s