Borgerlig logik rear ut Örebroarnas viktigaste besöksattraktion till annan kommun

Gustavsvik är landets fjärde största besöksattraktion (bara Liseberg, Gröna Lund och Skansen är större). Man kan utan att överdriva säga att det är en av Örebros viktigaste profilverksamheter.

Givetvis måste verksamheten fortsätta utvecklas och det har funnits flera intressenter som kommit med förslag på hur verksamheten skulle kunna utvecklas.

Nästan direkt efter att Staffan Werme (fp) och resten av borgarna tillträdde i Örebro kommun stoppade dom Sören och Anders utvecklade idéer om ett Bert och Sune-land i dess närhet.

Det finns flera exempel på idéer och investerare som vill utveckla Gustavsvik och området där omkring. Något som skulle kunna ge Örebro ännu mer besökare, hotellnätter och turistinkomster och därmed jobb till Örebroarna.

Istället för en ordentlig satsning så väljer den borgerliga majoriteten att rea ut verksamheten.

För enligt borgerlig logik så är det ideologiskt fel att kommunen äger sin viktigaste besöksattraktion. Tydligen är det bättre att Orsa kommun äger Örebros viktigaste besöksattraktion.

Ännu ett exempel på Örebros borgerliga majoritet som hellre lägger pengar på slarvigt genomförda gatubyggnationer och tillfälliga jippon, än att på riktigt satsa på verksamheter som kan ge en långsiktig utveckling av staden.

Vad har högermajoriteten egentligen emot Örebros utveckling? Som tur är är det snart val, då kan du byta ut den nuvarande kommunledningen.

Annonser

2 responses to “Borgerlig logik rear ut Örebroarnas viktigaste besöksattraktion till annan kommun

 1. Att ljuga är visst fint hos vissa. Götene tackade nej till Bert och Sune eftersom de var oseriösa. Ronnie Pettersson museet har tackat nej till lokal i Örebro för de vill vara ammbulerade med utställningen för att resa runt i landet.
  Gustavsvikscampingen kommer inte flytta!

  Det som beslutades var:
  Vi fortsätter förhandlingen med Orsa Grönklitt AB
  Rörande dagens beslut i Örebro rådhus AB om Gustavsviksanläggningen.

  Örebro rådhus AB har idag bestämt att uppdra åt förhandlingskomittén att fortsätta diskussionerna… Visa mer
  med en part Orsa Grönklitt AB för att genomföra det uppdrag som ursprungligen givits.

  Den fortsätta processen med en intressent innebär en vidare information och öppenhet med berörda och intresserade såväl internt som extern.

  Förhandlingsgruppens arbete ska kontinuerligt avstämmas mot styrelsen i Örebro rådhus AB.

 2. Lagergen: Frågan med Bert och Sune var ju om man var intresserade av att gå vidare i samtal om vad det skulle kunna innebära, där sa ni i majoriteten nej på stående fot. Vilket är himla synd eftersom hela området runt gustavsvik skulle kunna utvecklas till att bli något ännu bättre och ännu större och där Bert och Sune är två välkända figurer som det successivt skulle kunna byggas upp något intressant och lockande omkring. Jag hoppas iaf att det inte är försent och att valet i höst kommer ge öreborarna bättre förutsättnignar för en bra utveckling.

  Din version av Ronnie Pettersson museet finns det helt klart andra sidor av. Örebro läns idrottshistoriska sällskap skulle nog mkt väl kunna tänka dig en mer permanent lösning, men det handlar ju också om att visa upp det som folk åker till örebro för att se. (Fortfarande kommer amerikanska busslaster till almby kyrkogård för att se Ronnie Pettersson grav. )

  När det gäller Gustavsvik och Orsa kan man ju undra när turerna slutar. Det är inte rimligt att sälja ut till en intressent som inte har större möjligheter än kommunen att utveckla området. Gustavsvik är för viktigt för hela vår kommun för att ”gambla” med. Det behövs intressenter som vill in med mycket pengar och som vill utveckla området på lång sikt. Det var väldigt tydligt från början vad kraven skulle vara och samtalen med Orsa levde inte upp till det. Trots det är det en hysteri att sälja ut verksamhet, ”bara för att”

  Även den moderata fullmäktiggruppen kom ju sedan fram till samma kritik som den vi förde fram, och affären verkar ha stoppats – men när (s) och (v) för fram den så vägrar ni ju att lyssna.

  Vilket resulterar i att den borgerliga majoriteten som du är en del av gång på gång driver igenom beslut som är slarvigt beredda och som sedan får en sjuhelsikes konsekvenser när de ska redas ut.

  Det är som den berömda bilden på den ena som inte lyssnar, den ena som inget ser och den tredje osm inget säger…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s