Nya utmaningar som ordförande i Tekniska nämnden

Idag hade Socialdemokraterna i Örebro sitt medlemsmöte för att välja kommunalråd samt ledamöter och presidier i nämnder och styrelser. Inte förrän på onsdag väljer Örebro kommunfullmäktige posterna.

Jag känner mig väldigt stolt över att ha fått förtroendet att bli ordförande i Tekniska nämnden.

Tekniska nämnden ansvarar för frågor som berör alla örebroare och som många medborgare har åsikter och synpunkter kring.  Att få leda en verksamhet som berör människor så påtagligt i sin vardag är utmanande.

Snöröjning, gatuunderhåll, parkeringar och avgifter, vattenförsörjning och avfall är några av de frågor som nämnden ansvarar för. Ansvaret är stort och jag ser fram emot att tillsammans med mina nämndkamrater få jobba i öppen  dialog med medborgare, personal och berörda kring frågor som engagerar.

Det kommer troligtvis inte gå att göra alla nöjda jämt eftersom olika människors åsikter och viljor ibland står mot varandra.

Men oavsett om det gäller att få snöröjningen att fungera lite bättre, att föra en diskussion om hur våra parkeringsavgifter kan utvecklas, att samla de företagare som varje år söker tillstånd till uteserveringar eller att öka resurserna till gatuunderhåll och föra en diskussion om hur vi prioriterar turordningen så kan besluten och kommunens hantering bli bättre om fler är med i samtalen och olika perspektiv lyfts fram.

Dialog kan ske på många olika sätt. Ofta sker det varje dag genom samtal på stan, genom synpunkter i tidningen, genom mail som skickas till ansvariga politiker eller genom bloggar och andra forum.

Men om dialog ska bli ett aktivt verktyg som tar in fler röster, så behöver det också vara ett uppsökande arbete. Och vi behöver utveckla rutiner för dialog som en del i kommunala beslut.

En hel del bra dialogarbete sker förstås redan, men jag vill att vi blir bättre. Jag hoppas att hela nämnden är sugen på att utveckla det arbetet. Jag ser fram emot några riktigt spännande år.

Annons

2 svar till “Nya utmaningar som ordförande i Tekniska nämnden

  1. Bra början Ullis. Nyfiken på fortsättningen. Hälsningar Tomas

  2. Tack för hälsningen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s