En växande kommun med nya möjligheter – politik gör skillnad!

Den dagen jag känner mig ens halvfärdig med mitt politiska engagemang lägger jag av. Politik förutsätter ett intensivt intresse för utvecklingsfrågor och genuin tro att saker faktiskt går att göra bättre. Och inte minst tydliga målbilder om vad man vill åstadkomma.

Det är roligt att få se hur Örebro kommun går åt rätt håll. Efter Stockholm och Göteborg, så växer Örebro kommun mest i hela landet. Den snabba utvecklingen innebär bla att vi bygger ut förskolan i en rasande takt men samtidigt lyckas minska barngruppernas storlek.  Vi satsar stort på förbättrad välfärd och vi ser nu att många skolor mätbart förbättrat sina elevresultat.

En av våra stora valfrågor var jobben och att minska klyftorna. Stora insatser för att skapa jobb har redan gett resultat, och framförallt är det målgruppen unga människor (mellan 18-24 år) som nu i högre utsträckning går från försörjningsstöd till arbete eller vidareutbildning. Antalet unga som var beroende av försörjningsstöd minskade under 2012 med hela 12 procent.

Trots en stigande arbetslöshet i Sverige har totala behovet av försörjningsstöd har minskat med 2 procent i Örebro. Det bottnar i ett långsiktigt arbete med fokus på barnfamiljer och personer som står långt från arbetsmarknaden.

Vi satsar 126 miljoner på att rusta förskolor, omsorgsboenden och skolor. Och vi skapar Vindkraftsbolag och producerar biogas för ett bättre klimat och bygger Truckstop. Samtidigt bygger Örebro nästan lika många studentlägenheter som resten av Sverige ihop.

Tryggheten ökar i Vivalla och vi jobbar stenhårt med att steg för steg bygga ihop den delade staden och dessutom minska barnfattigdomen. Vi satsar på sommarkollo och fritidsaktiviteter för hela familjer under loven och i somras fick 1800 barn en roligare sommar. Det görs stora och viktiga satsningar för idrottsliv och ungas fritid.

Jag önskar många medborgare tittade igenom det valprogram vi Socialdemokrater i Örebro gick till val på och jämförde med de frågor som vi varje dag jobbar med för att utveckla Örebro. De skulle se en tydlig koppling med det och vad som händer nu.

Det handlar om politiskt vilja och politisk styrning. Och från 2010 har Örebro kommun ökat sina sammanlagda resultat med nästan 25% till att dela förstaplatsen i SKL:s kommunundersökning.

Det finns massor kvar att göra. Men när jag ser många av de förslag jag var med och arbetade fram redan i opposition, och på den kraft som vi sedan valet 2011 har jobbat med att förverkliga politiken och fortsätta att utveckla Örebro, så blir jag väldigt stolt.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s